16 min læsningBerømte familier: Her er 10 spillere, der følger i farmands fodspor

En historie om de børn, der prøver at gå i fædrenes fodspor... også selvom støvlerne er store at skulle fylde ud.

16 min læsning
På campo.dk har vi taget et kig på 10 spillere, hvis fædre var berømte fodboldspillere før dem selv.
Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er noget romantisk ved, at en søn følger i sin fars fodspor.

Især når faren er et decideret fodboldikon som David Beckham eller George Weah.

campo.dk har taget et kig på nogle af de spillere, der forsøger sig med livet som professionel fodboldspiller – lige som deres fædre før dem – og om de overhovedet kan nå dem til sokkeholderne.

Justin Kluivert

 • Alder: 24
 • Klub: Bournemouth
 • Far: Patrick Kluivert

Justin Kluivert er denne sommer røget til Premier League og Bournemouth fra italienske AS Roma. Men før det var han igennem akademiet i Ajax Amsterdam, præcis som sin far, Patrick Kluivert.

Kluivert junior var udset som et af verdens helt store talenter i 2018, hvor han fik debut på det hollandske landshold i en alder af blot 18 år og 325 dage – hans far fik også debut som 18-årig, hvilket gør dem til de yngste far-søn debutanter på det hollandske landshold nogensinde.

Justin Tallis/AFP/Ritzau Scanpix og Victor Fraile/Reuters/Ritzau Scanpix

Marcus og Khephren Thuram

 • Alder: 26 og 22
 • Klub: Inter og OGC Nice
 • Far: Lilian Thuram

Da Lilian Thuram trak sig fra det franske landshold i 2008, var han den spiller med flest landskampe på CV’et nogensinde med 148 af slagsen. Nutidens Thuram-brødre har stadig en del vej foran sig, før de kan prale af sådanne tal.

Marcus Thuram, der spiller som angriber, blev hentet til Inter Milan denne sommer, og han har allerede scoret en gang og lavet tre oplæg i sine første tre kampe i Serie A.

Khephren Thuram, der er noget tættere på sin fars position på fodboldbanen, startede karrieren i Monaco, akkurat som sin far. Han er denne sommer blevet sat i forbindelse med et stort skifte til Liverpool, men han er stadig at finde i Nice, hvor han sidste sæson havde fornøjelsen af at være på hold med Kasper Schmeichel.

Isabella Bonotto/AFP/Ritzau Scanpix, Eddie Keogh/Reuters/Ritzau Scanpix og Craig Brough/Reuters/Ritzau Scanpix

Følg Campo på Facebook

Timothy Weah

 • Alder: 23
 • Klub: Juventus
 • Far: George Weah

Timothy Weah voksede op i USA, men i 2014 rejste han til Frankrig og skrev under med Paris Saint-Germains ungdomshold. Det udviklede sig senere til en professionel aftale med PSG, hvor han spenderede et par sæsoner – præcis som sin far, George Weah, der vandt alt, der kunne vindes i Frankrig, med PSG, samt en Ballon d’Or i 1995.

Timothy Weah blev senere solgt til Lille, og nu spiller han for Juventus, mens farmand er præsident i det afrikanske land Liberia. Måske der er en politisk fremtid i vente for sønnike?

Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix og Stefano Rellandini/Reuters/Ritzau Scanpix

Ianis Hagi

 • Alder: 24
 • Klub: Deportivo Alaves
 • Far: Gheorghe Hagi

Den rumænske legende Gherorghe Hagis søn, Ianis Hagi, startede karrieren i Farul Constanta, som farmand både ejede og var cheftræner for, inden han senere kom til KRC Genk i 2019.

Herefter skiftede han til Rangers, hvor han vandt et mesterskab med klubben i 2021. Nu spiller han i spanske Deportivo Alaves, og der er stadig en del at lære, før han kan nå op på det niveau, som farmand besad.

Gheroghe Hagi havde et brag af en karriere, hvor han kom forbi store adresser som Real Madrid og FC Barcelona, før han lagde støvlerne på hylden i 2001 efter fem sæsoner i Galatasaray.

Hagi senior er den spiller, der har scoret flest mål for det rumænske landshold sammen med Adrian Mutu. Begge spillere står noteret for 35 mål.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix og Bogdan Cristel/Reuters/Ritzau Scanpix

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Jordan Larsson

 • Alder: 26
 • Klub: F.C. København
 • Far: Henrik Larsson

Det må være nogle store sko, der skal fyldes ud, når man hedder Larsson til efternavn.

Henrik Larssons 21 år lange kometkarriere bragte ham blandt andet til FC Barcelona, hvor han Champions League i 2006. Gennem hele sin karriere nåede han at score 133 mål og vinde hele 15 trofæer.

Sønnike, Jordan Larsson, der spiller i FCK, skal i denne sæson ud og spille Champions League. Mon han kan løfte det prestigefulde trofæ denne sæson, lige som hans far før ham?

Nok ikke, men det kunne da være sjovt.

Claus Bech/Ritzau Scanpix og Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Erling Haaland

 • Alder: 23
 • Klub: Manchester City
 • Far: Alf-Inge Haaland

Ham her behøver vist ikke meget introduktion.

Erling Haaland er nået op på sin fars niveau – og mere til. Årets spiller i Premier League 2022/23 og 58 mål i 59 kampe i alle turneringer for City snakker for sig selv.

Alf-Inge Haaland, som spillede i Manchester City fra 2000 til 2003, var mere defensiv på banen. Han huskes nok bedst som offeret for Roy Keanes infamøse tackling i en kamp mod Manchester United i sæsonen 2000/01. Nogle mener, at Alf-Inge Haalands karriere endte i det øjeblik.

Oli Scarff/AFP/Ritzau Scanpix og Dan Chung/Reuters/Ritzau Scanpix

Federico Chiesa

 • Alder: 25
 • Klub: Juventus
 • Far: Enrico Chiesa

Federico Chiesa startede karrieren i Fiorentina. Nu er han en af de absolut største stjerner i Juventus. Han fik sin debut på det italienske landshold i 2018 og var en vigtig del af det hold, der vandt EM i 2021.

Chiesas far, Enrico Chiesa, slog også for alvor igennem i Fiorentina, hvor han spillede i tre sæsoner fra 1999 til 2002, hvor han røg videre til Lazio. Enrico Chiesa vandt Coppa Italia med Fiorentina, og han spillede faktisk hele sin karriere i Italien fra start til slut.

Massimo Pinca/Reuters/Ritzau Scanpix og Fatih Saribas/Reuters/Ritzau Scanpix

Daniel Maldini

 • Alder: 21
 • Klub: Empoli
 • Far: Paolo Maldini

En af de bedste forsvarsspillere denne verden nogensinde har set.
Paolo Maldini var en ægte one-club-player, dedikeret til AC Milan gennem hele sin karriere. I sin tid som professionel fodboldspiller nåede Paolo Maldini at vinde Champions League/Mesterholdenes Europa Cup hele fem gange, Serie A syv gange og Coppa Italia en enkelt gang.

Daniel Maldini er den tredje af sit navn til at spille i AC Milan, efter sin far, Paolo, og bedstefar, Cesare. I modsætning til sin far spiller han som offensiv midtbanespiller, og han fik debut for ‘Rossoneri’ mod Hellas Verona i februar 2020.

Han er nu kommet til Empoli på en lejeaftale, hvor han skal tilbringe resten af denne sæson, før han næste sommer kommer tilbage til AC Milan og – måske – gør ordentligt krav på sin legendariske arv.

Ciro De Luca/Reuters/Ritzau Scanpix og Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Her er de nominerede til Ballon d’Or 2023

Romeo Beckham

 • Alder: 20
 • Klub: Brentford B
 • Far: David Beckham

Bend it like… Romeo?

Den unge arvtager af det legendariske Beckham-navn er langt fra, hvad hans far var. Men han er stadig ung.

Romeo Beckham startede karrieren i sin fars klub, Inter Miami, før han denne sommer røg til Brentfords B-hold på en permanent aftale efter en halv sæson på leje.

Den unge Beckham spillede faktisk på akademiet i Arsenal, men han blev sorteret fra i 2015 og bestemte sig for, at han hellere ville spille tennis. Her trænede han sammen med selveste Andy Murray, før han fem år senere valgte fodbolden til igen.

David Beckham behøver ikke megen introduktion. Han var forbi flere prominente klubber som Manchester United, Real Madrid, AC Milan og PSG, før han i 2013 lagde støvlerne på hylden. Beckham nåede at spille 724 professionelle fodboldkampe, hvor han kvitterede med 127 mål (et hav af dem på frispark) og 225 oplæg.

Paul Childs/Reuters/Ritzau Scanpix og Sergio Perez/Reuters/Ritzau Scanpix

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P