2 min læsningHenderson efter stor kritik af saudi-skifte: Jeg kan gøre en forskel i Saudi-Arabien

Den tidligere Liverpool-kaptajn, Jordan Henderson, tror på, at han med sit skifte til Al Ettifaq kan gøre en reel forskel i Saudi-Arabien.

2 min læsning
Jordan Henderson forklarer Saudi-skifte
Foto: Handout/Reuters/Ritzau Scanpix

Kritikken har været stor.

Denne sommer skiftede Liverpool-kaptajnen, Jordan Henderson – sammen med en lang række andre profilerede fodboldspillere – europæisk fodbold ud med fodbold i Saudi-Arabien.

Og det har bragt stor kritik med sig. I særdeleshed rettet mod Jordan Henderson, der længe har været fortaler og en frontfigur for LGBTQ+-rettigheder, hvilket ikke ligefrem stemmer overens med holdningen til LGBTQ+-personer i Saudi-Arabien.

I et længere interview med The Athletic bringer Jordan Henderson nogle perspektiver på sit opsigtsvækkende skifte til Al Ettifaq. Et skifte, som han afviser skulle være af økonomiske årsager, men i højere grad skulle være for at gøre en forskel.

– Jeg tror, at der ville have været kritik uanset hvad – uanset om jeg var blevet eller om jeg skiftede. Så jeg måtte tage en beslutning, i forhold til, hvad der var bedst for min familie og jeg.

– Fodbolddelen er, som den er. Skulle jeg tage et nyt sted hen og udvikle sporten i et andet land, og udvikle ligaen til en af verdens bedste? Det er spændende for mig, for jeg ønsker at udvikle sporten i hele verden. Og det fik mig overbevist, lyder det indledningsvist fra Jordan Henderson.

Medie: Jesper Lindstrøm afviste stort Premier League-skifte

Han mener selv, at skiftet til Saudi-Arabien faktisk kan være med til at gøre en forskel og sætte fokus på problemerne i landet.

– Den måde, jeg prøvede at tænke over det på, da jeg tog min beslutning, var, at hvis jeg ikke tog af sted, så kunne vi alle sammen bare begrave vores hoveder i sandet og kritisere forskellige kulturer og andre lande, mens vi sidder langt væk.

– Hvis man gør det sådan, så sker der jo ikke noget. Intet kommer til at ændre sig, siger Jordan Henderson.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Flere medier stillede allerede i præsentationen af Jordan Henderson i Al Ettifaq spørgsmålstegn ved den saudiarabiske klubs overvejelser, når det kom til redigeringen af præsentationsvideoen.

Den tidligere Liverpool-kaptajn har ofte båret det regnbuefarvede anførerbind på overarmen, men i præsentationsvideoen var det blevet redigeret. Se videoen og læs mere her.

Jordan Henderson skiftede til Liverpool tilbage i sommeren 2011. 12 år blev det til i Merseyside-klubben med 492 kampe og 33 mål og 61 assists til følge.

Han er på kontrakt i Al Ettifaq frem til sommeren 2026.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P