2 min læsningOfficielt: Manchester United har besluttet sig om Greenwoods fremtid

Manchester Uniteds undersøgelse af sagen vedrørende angriberen Mason Greenwood er tilendebragt, og parterne ser nu ud til at skilles.

2 min læsning
Mason Greenwood er officielt færdig i Manchester United
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Manchester United er efter flere måneders interne undersøgelser nået frem til en konklusion i sagen om Mason Greenwood.

Konklusionen lyder, at Greenwood ikke har begået de forbrydelser, som han stod sigtet for, men alligevel er det blevet besluttet, at angriberen forlader Manchester United.

Den 21-årige angriber blev i januar 2022 anholdt for og sigtet for at have overfaldet sin kæreste, og senere blev han også sigtet for både voldtægt og trusler.

I februar i år frafaldt anklageren alle sigtelser, efter et nøglevidne havde trukket sig, ligesom der var kommet nyt materiale frem i sagen.

Kort efter indledte Manchester United sin egen efterforskning i sagen, og det er den, der nu er tilendebragt.

– Alle involverde parter, inklusive Mason [Greenwood], anerkender vanskelighederne ved at genstarte karrieren i Manchester United. Derfor er det blevet gensidigt aftalt, at det vil være mest passende for ham at gøre det et andet sted end på Old Trafford, og vi vil arbejde med Mason for at få det til at lykkes, lyder det i et officielt statement fra Manchester United.

Mason Greenwood anerkender selv beslutningen, men nægter at have begået de ting, som han tidligere er blevet beskyldt for. Det kan du læse mere om her:

Greenwood udtaler sig for første gang: Jeg har ikke gjort de ting

Manchester United har altså brugt lidt over et halvt år på efterforskningen af sagen, og de er blandt andet kommet frem til, at Mason Greenwood IKKE har begået de forbrydelser, som han i første omgang var sigtet for.

– Igennem hele procesen har vi taget højde for ønsker, rettigheder og perspektiv hos det påståede offer samt klubbens standarder og værdier, og vi har søgt at sammenfatte så meget information og kontekst som muligt. Det har krævet følsomhed og eftertanke at fremdrage beviser, som ikke har været offentligt kendt – herunder beviser fra dem, der har haft direkte kendskab til sagen.

– Baseret på beviser, som er tilgængelige for os, har vi konkluderet, at det materiale, der er blevet postet online, ikke gengiver det fulde billede, samt at Mason ikke har begået de forbrydelser, som han oprindeligt var sigtet for. Det sagt, så vedkender Mason sig i dag, at han har begået fejl, som han tager ansvaret for, lyder det fra Manchester United.

Mason Greenwood har i alt spillet 129 førsteholdskampe for Manchester United, hvor han i alt har scoret 35 mål.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P