1 min læsningSyv personer straffet for racisme mod Vinícius Júnior

Real Madrid-stjernen Vinicius Junior er blevet udsat for racisme adskillige gange i LaLiga - senest 21. maj mod Valencia. Nu er flere personer blevet straffet for handlinger igennem sæsonen.

1 min læsning
Carlo Ancelotti, Vinicius Junior, Real Madrid.
Foto: Jose Jordan/AFP/Ritzau Scanpix

Syv personer er blevet straffet ovenpå racistiske tilråb og handlinger mod Real Madrids Vinícius Júnior.

Senest i kampen mod Valencia den 21. maj blev Vinícius Júnior udsat for racistiske tilråb, hvilket fik den brasilianske angriber til at brokke sig til dommer, tilskuere og med- og modspillere, og tidligere på året er en dukke hængende i en løkke blevet sat op nær Real Madrids træningsanlæg.

Nu er personerne bag de handlinger straffet, det skriver engelske BBC.

Fire mænd er blevet idømt en bøde på 60.000 euro samt to års stadionforbud for at have hængt en afbildning af Vinícius Júnior ved klubbens træningsanlæg. Ifølge BBC blev de fire mænd anholdt for 11 dage siden.

Også tre andre personer er idømt en bøde på 5.000 euro og karantæne i et år for episoderne til kampen mellem Valencia og Real Madrid i maj. Det er alle personer i alderen 18 – 21 år.

Sagen om racisme mod Vinícius Júnior tog for alvor til, da brasilianeren kaldt LaLiga for en racistisk liga og Spanien for et racistisk land.

Du kan læse om, hvorfor Vinícius Júnior reagerer mere end andre fodboldspillere normalt gør i sager om racisme. Det har campo.dk interviewet forfatter Peter Banke om. Læs med herunder.

Forfatter forklarer Vinícius’ reaktion: Racisme er det vigtigste emne i brasiliansk fodbold

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P