2 min læsningFC Barcelona-juvel er officielt blevet registreret af LaLiga – får massiv frikøbsklausul

FC Barcelona kan tirsdag eftermiddag glæde sig over en afgørelse fra domstolen, der gør det muligt at registrere en af klubbens store talenter.

2 min læsning
FC Barcelona kan igen registrere Gavi
Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix

Det har været et af efterårets helt store samtaleemner for personer, der følger med i den spanske LaLiga og FC Barcelona.

FC Barcelonas unge juvel, den 18-årige Gavi, har ikke været registreret på klubbens førstehold. Det skyldtes, at LaLiga valgte at fjerne Gavi fra klubbens førsteholdstrup, da FC Barcelona brød med det lønloft, der er i LaLiga.

Samtidig betød det, at Gavi ikke officielt kunne indskrives i den kontrakt, han underskrev med FC Barcelona tilbage i september 2022, hvorfor Gavi reelt set var på sin forhenværende ungsdomskontrakt med udløb i sommeren 2023.

Det fik mange europæiske storklubber til at slikke sig om munden, da det altså så ud til, at man kvit og frit kunne hente Gavi denne sommer, hvis altså Gavi selv havde interesse i det.

Men nu kan diverse topklubber godt tørre overskydende mundvand væk fra mundvigerne. Tirsdag fremgår det nemlig i en afgørelse fra den spanske domstol, der har vurderet sagen, at dommen nu er faldet ud til FC Barcelonas og Gavis fordel.

Således står det klart, at Gavi nu igen er officielt registreret i LaLiga, og samtidig også er tilbage på den kontrakt han underskrev med FC Barcelona i starten af den netop overståede sæson.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Det betyder altså, at Gavi nu skulle være på kontrakt i den catalanske storklub tre år frem i tiden – til sommeren 2026.

Derudover melder den normalt troværdige transferjournalist, Fabrizio Romano, om, at kontrakten skulle indeholde en massiv frikøbsklausul, som lyder på imponerende 1 milliard euro – svarende til omkring 7,5 milliarder kroner.

Trods sin unge alder står Gavi allerede nu noteret for 96 kampe for FC Barcelonas førstehold. Her har han bidraget med fem mål og 13 assists. Derudover står han noteret for tre mål for det spanske landshold, som han har repræsenteret 19 gange.

FC Barcelona arbejder for tiden på at hente Lionel Messi retur til klubben. Læs mere om det seneste herunder

Messi vil gå langt for Barça – beder bejlere om at udsætte forhandlinger til 2024

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P