2 min læsningMilliardkampen: Hvor mange penge får man for oprykning til Premier League?

Oprykning til Premier League og en enorm sum penge er på spil, når Luton og Coventry mødes i Championship Playoff-finalen. Men hvor mange penge får man egentlig for oprykning til Premier League?

2 min læsning
Hvor mange penge får man for oprykning til Premier League?
Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvor mange penge får man for oprykning til Premier League?

Når Luton Town og Coventry City lørdag aften træder ind på Wembleys grønsvær, går spillerne ind til kampen, som er blevet kaldt den ‘rigeste kamp’ i verden – milliardkampen.

Her venter Championship Playoff-finalen, som skal afgøre, hvem der tager den sidste af tre oprykningspladser til den kommende Premier League-sæson.

Og selvom oprykning til Premier League formentligt vil være det helt store mål for begge klubber, så er der også en særdeles værdifuld økonomisk gulerod på spil, når de to klubber støder sammen på Wembley.

Hvor mange penge får man for oprykning til Premier League?

Der er nemlig tale om voldsomme indtægter, når en klub kan skrive Premier League på CV’et frem for The Championship. Det skyldes ikke mindst en voldsom stigning i TV-indtægterne.

Ifølge CNN Sports vil det vindende hold i Championsship Playoff-finalen modtage et beløb på omkring 170 millioner pund – svarende til omkring 1,45 milliarder danske kroner.

Pengene dækker over de forventede stigninger i klubbens egne kommercielle- og kampdagsindtægter samt yderligere centrale Premier League-indtægter. Det samlede beløb vil tikke ind på den vindende klubs klubkonto over de efterfølgende tre sæsoner.

Og som om det ikke var nok, så er der potentielt set faktisk mere at hente for vinderen af Championship Playoff-finalen.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Således beretter CNN Sport, at ovenstående beløb vil stige til svimlende 290 millioner pund, hvis vinder-klubben formår at undgå nedrykning i sin første sæson i Premier League.

Dermed kan den samlede indtægt for at vinde Championship Playoff-finalen om oprykning til Premier League lyde på i omegnen af 2,5 milliarder kroner.

Championship Playoff-finalen mellem Luton Town og Coventry City fløjtes op lørdag klokken 17:45. Kampen kan følges direkte på TV3 MAX og Viaplay.

Hvornår starter Premier League 2023/24? – Få det fulde overblik her

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P