1 min læsningMål og Highlights: Stor dramatik – sidste Premier League-oprykker fundet efter straffesparkskonkurrence

Den sidste Premier League-oprykker blev lørdag fundet efter en dramatisk straffesparkskonkurrence mellem Luton og Coventry. Se alle mål og highlights fra opgøret i artiklen.

1 min læsning
Mål highlights Coventry Luton
Foto: Adrian Dennis/AFP/Ritzau Scanpix

Premier League-oprykning var på spil, da Coventry City og Luton Town lørdag aften stod over for hinanden på Wembley i Championship Playoff-finalen.

Og her fik de medrejsende fans og seerne hjemme i stuen noget for pengene. Kampen skulle nemlig hele vejen ud i en afgørende straffesparkskonkurrence for at finde en vinder, efter at det endte uafgjort 1-1 efter både ordinær spilletid og forlænget spilletid.

Til sidst var det Luton Town-spillerne og de medrejsende Luton-fans, der kunne juble. Det blev nemlig til en sejr i straffesparkskonkurrencen på 6-5. Det afgørende mål blev sat ind af Lutons Dan Potts.

Således kan Luton Town nu kalde sig Premier League-klub sammen med Burnley og Sheffield United, som sikrede sig oprykning tidligere. Sidste gang, at Luton var i den bedste engelske fodboldrække, var i sæsonen 1991/92. Siden klubbens nedrykning har dårlige resultater og økonomisk krise præget klubben, som blandt andet befandt sig i den femtebedste engelske række så sent som i sæsonen 2013/14.

Kampen kaldes af nogle for ‘Milliardkampen’, da vinderen foruden oprykning til Premier League sikrer sig en stor pose penge. Lær mere om den enorme sum her.

Se alle statistikker, mål og highlights fra opgøret herunder

Coventry City 0-1 Luton Town (Jordan Clark, 23′):

Coventry City 1-1 Luton Town (Gustavo Hamer, 66′):

Coventry City 1-1 Luton Town (Potentielt Luton-straffe, 99′):

Coventry City 1-1 Luton Town (Luton-scoring annulleres, 116′):

Coventry City 1-1 (5-6*) Luton Town (Se hele straffesparkskonkurrencen, 120′):

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P