Real Sociedad har kursen sat direkte mod næste sæsons Champions League, efter klubben søndag slog Almeria i LaLiga.

Takefusa Kubo scorede i LaLiga-kampen mellem Real Sociedad og Almeria.
Ander Gillenea/AFP/Ritzau Scanpix

Real Sociedad har så godt som kvalificeret sig til Champions League efter sommeren.

Det står klart, efter holdet tirsdag slog Almeria 1-0 i LaLigas tredjesidste runde og dermed øgede afstanden til Villareal på femtepladsen til otte point.

I første halvleg modtog Almerias Luis Suarez i første omgang et gult kort for en grov tackling, der efter et VAR-tjek blev omstødt til direkte rødt.

Overtallet udnyttede hjemmeholdets finurlige japaner Takefusa Kubo i overtiden af første halvleg, da han først satte en forsvarspiller på halen for efterfølgende et krølle bolden op i målhjørnet.

I anden halvleg kom den tidligere FC Midtjylland-spiller Alexander Sørloth på banen efter 61 minutter, og han kunne hjælpe sit hold med at køre 1-0-sejren hjem.

Hvis Sociedad skal undgå at bevare fjerdepladsen, skal holdet tabe de resterende to kampe, imens Villareal skal gøre rent bord i sine sidste tre.