5 min læsningOverblik: Hvilke hold har allerede nu kvalificeret sig til Champions League 2023/24? – få svaret her

Hvilke hold er allerede nu kvalificeret til Champions League? Få svaret på det, og hvem der stadig har muligheden, lige her.

5 min læsning
Champions League. Kvalificeret. Champions League 2023/24. 2023/24-sæsonen. Hvem er kvalificeret til Champions League?
Foto: Alberto Lingria/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvem er kvalificeret til Champions League-gruppespillet i næste sæson?

Som brikkerne så småt er begyndt at falde på plads i de nationale ligaer, er det et relevant spørgsmål at stille sig selv.

For hvem kommer til at tage de eftertragtede pladser i gruppespillet i Champions League? Hvem må nøjes med Europa League eller Conference League? Og hvem går ud af sæsonen uden at sikre sig nogen form for europæisk fodbold næste sæson?

Du kan se det samlede overblik over holdene, der allerede er kvalificeret til Champions League, nederst i artiklen!

Hvem er kvalificeret til Champions League i 2023/24?

Halvdelen af de 32 hold, der skal kæmpe om Champions League-titlen har allerede nu kvalificeret sig til Champions League i den kommende sæson, og hvis vi starter i England, finder vi her to af dem.

Hvem er kvalificeret fra Premier League?

For i Premier League har Manchester City allerede inden sidste spillerunde sikret sig det engelske mesterskab, mens Arsenal kan vide sig sikre på at tage andenpladsen – dermed kan begge mandskaber vide sig sikre på en plads i bowlen, når der trækkes lod til Champions Leagues gruppespil senere på året.

Tredje- og fjerdepladsen, som også giver adgang til Champions League, er der stadig en smule spænding om.

Newcastle og Manchester United indtager pladserne i øjeblikket og skal begge blot bruge et enkelt point i deres resterende to kampe, før det bliver umuligt for Liverpool på femtepladsen at hente dem.

Hvad sker der med femtepladsen i Premier League, hvis City vinder Champions League?

Hvem er kvalificeret fra Bundesligaen?

I Tyskland er tre af de fire Champions League-hold til den kommende sæson allerede fundet. Selvom mesterskabet kan gå både til Dortmund og Bayern München i sidste spillerunde, er begge hold allerede sikre på at skulle spille Champions League næste sæson.

RB Leipzig sikrede sig med weekendens sejr over netop Bayern München også en plads i næste sæsons gruppespil, mens Union Berlin og Freiburg skal slås om den sidste plads i sidste spillerunde.

Hvem er kvalificeret fra La Liga?

Barcelona kunne lørdag løfte La Liga-trofæet for 27. gang i klubbens historie og har dermed allerede sikret sig den første plads i Champions League fra Spanien.

Derudover er rivalerne fra Real Madrid og Atletico Madrid også allerede kvalificeret med tre tilbageværende runder.

Det fjerde spanske hold i Champions League-gruppespillet 2023/24 skal findes mellem Real Sociedad og Villarreal, mens også Sevilla kan snige sig til en plads i gruppespillet, hvis de slår Roma i Europa League-finalen.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Hvem er kvalificeret fra Serie A?

Det er efterhånden et par runder siden, at Napoli sikrede sig en overbevisende første Scudetto-sejr i over 30 år. Dermed er de altså allerede sikre på Champions League-bold i næste sæson.

Udover dem er intet endnu givet i forhold til de sidste tre Champions League-pladser fra Serie A. For selvom Juventus, Lazio og Inter i øjeblikket indtager anden- tredje- og fjerdepladsen, så kan både AC Milan, Atalanta og AS Roma stadig nappe en af pladserne for næsen af de tre.

Derudover kan Inter og Roma også ende med at sikre sig en plads i gruppespillet, hvis de ender med at vinde deres finaler i Champions League og Europa League med henholdsvis Manchester City og Sevilla.

Hvem er kvalificeret fra Ligue 1?

I Frankrig har Paris Saint-Germain haft en turbulent sæson udenfor banen, og indenfor kridtstregerne har det også været mere problematisk end forventet.

Men PSG er snublende tæt på at sikre sig det franske mesterskab endnu engang og er også det eneste hold fra den bedste franske liga, som er sikker på en plads i Champions League 2023/24.

På anden- og tredjepladsen ligger henholdsvis Lens og Marseille, som skal kæmpe om de sidste franske billet til Champions League-gruppespillet i de resterende to runder af sæsonen.

Journalist: Champions League-finalist har ‘AC’ højt på ønskelisten

Hvem er kvalificeret fra de øvrige ligaer?

Kigger man på de øvrige europæiske ligaer, som stiller Champions League-billetter til rådighed for de højest placerede hold, så er seks hold kvalificerede hold på plads:

Celtic, Benfica, Porto, Feyenoord, Røde Stjerne og RB Salzburg har nemlig allerede sikret sig en plads blandt de 32 hold, der i sidste ende udgør de otte grupper af fire hold i Champions League-gruppespillet.

Disse hold er allerede kvalificeret til Champions League 2023/24:

England: Manchester City, Arsenal

Spain: Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid

Germany: Bayern Munich, Borussia Dortmund, RB Leipzig

Italy: Napoli 

France: Paris Saint-Germain

Scotland: Celtic

Portugal: Benfica, Porto

Netherlands: Feyenoord

Serbia: Red Star Belgrade

Austria: RB Salzburg

De første gruppespilskampe i Champions League 2023/24 spilles den 19. og 20. september, mens næste års finale skal spilles på Wembley den 1. juni 2024.

Du kan få det fulde overblik over både kvalifikationen til Champions League, samt det fulde overblik over det foreløbige kampprogram lige her.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer