Premier League

Hvad sker der med femtepladsen i Premier League, hvis City vinder Champions League?

Manchester City er allerede kvalificeret til næste sæsons Champions League via første- eller andenpladsen i Premier League, så hvad sker der med den plads, hvis de vinder Champions League. Det kan du få svaret på her.

Manchester City er allerede kvalificeret til næste sæsons Champions League, men hvad sker der med Premier Leagues femteplads, hvis de vinder.
Foto: Javier Soriano/AFP/Ritzau Scanpix

Lad det være sagt med det samme; Der er ikke noget at komme efter her, Liverpool, Manchester United og Newcastle!

Selvom Manchester City efter tirsdagens 1-1-resultat mod Real Madrid i Champions Leagues første semifinale fortsat er favoritter til at snuppe pokalen med de store ører, så er der ingen hjælp at hente for klubbens landsmænd.

Manchester City er allerede sikret enten en første- eller andenplads i Premier League, og det giver som bekendt billet til næste sæsons Champions League.

Sådan en billet er der også til vinderen af Champions League, og vinderen af Europa League for den sags skyld, men desværre for Liverpool, Manchester United og Newcastle betyder det ikke, at Manchester Citys ekstra billet, såfremt de skulle vinde Champions League, går til en anden engelsk klub.

Tredje- og fjerdepladsen i Premier League giver også adgang til Premier League, og de positioner sidder Newcastle of Manchester United i skrivende stund på, mens Liverpool med en imponerende formkurve nærmer sig bagfra.

Endnu er det stadig helt åbent, hvilke af de tre klubber, der slutter på de to pladser efter Manchester City og Arsenal, men det ligger til gengæld fast, at én af klubberne ender med sorteper, som i dette tilfælde er Europa League.

UEFA’s regler siger nemlig, at den ekstra billet til Champions League, som går til årets vinder, ikke skal gives til den næste klub i rækken i det pågældende land, men derimod til det land, som ud fra UEFA’s coefficientliste for nuværende ikke har en automatisk plads i næste sæsons Champions League.

Mål og Highlights: Se De Bruyne sikre Manchester City remis efter hæsblæsende CL-semifinale mod Real Madrid

Den plads er det netop nu Serbien, der sidder på, men da de allerede har én fast plads i Champions League som følge af Ruslands udelukkelse fra al europæisk klubfodbold, går pladsen i stedet til… Ukraine!

I Ukraine er det med fem runder tilbage Shakhtar, der sidder på førstepladsen, men SC Dnipro-1 kan komme op på siden af Shakhtar med den kamp, de har i hånden. Heller ikke FC Zorya Luhansk er fuldstændig ude af ræset om mesterskab og potentiel direkte kvalifikation til Champions League.

Scenariet vil efter alt at dømme være nogenlunde det samme, hvis det i stedet for Manchester City bliver Real Madrid, der vinder Champions League, da de også – stort set – er sikret en plads i næste sæsons Champions League.

Hvis det derimod skulle være en af de to Milano-klubber, der mødes i den anden semifinale, der ender med at gå hele vejen, kan Italien principielt ende med at få fem hold med i næste sæsons Champions League. Lige nu ligger Inter og AC Milan henholdsvis nummer fire og fem i Serie A, og slutter den kommende Champions League-vinder udenfor top-fire i ligaen, så vil holdet i stedet få en billet som sejrherre i Champions League.

Mens det lige nu er mest sandsynligt, at Newcastle og Manchester United tager sig af tredje- og fjerdepladsen i Premier League, så er Liverpool altså stadig i spil, og det er både Tottenham og i endnu højere grad Brighton sådan set også. Du kan se Premier League-tabellen herunder:

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P