1 min læsningEfter mere end 30 år: Napoli vinder Scudettoen efter remis

Det så ud til, at mesterskabsfejringen skulle udskydes med en uge, men Victor Osimhen sørgede for, at mesterskabet kom i hus mod Udinese.

1 min læsning
Napoli er for første gang i 33 år blevet italienske mestre.
Foto: Alberto Pizzoli/AFP/Ritzau Scanpix

Ventetiden er slut i Napoli.

Sidst holdet vandt et mesterskab var i 1990, hvor Diego Maradona var holdets ubestridte stjerne, men siden da har der været trofætørke.

Det har dog længe set ud til, at tørken ville blive brudt i denne sæson og torsdag aften mod Udinese blev det så endelig officielt. Napoli vinder Serie A for tredje gang.

Efter 13. minutter af udekampen lignede det dog alt andet end en mesterskabsfejring, da Udinese bragte sig foran og ødelagde festen for de medrejsende Napoli-supportere.

Napolis altoverskyggende stjerne, Victor Osimhen, sparkede dog festen igang igen i det 52. minut, da han udlignede. Efterfølgende fulgte så 38 pinefulde minutter for tilskuerne fra Napoli.

Da slutfløjtet lød efter 90 minutter og holdets første Scudetto i mere end 30 år var sikret, eksploderede stadion i jubel og efterfølgende invaderede de mange medrejsende fans banen for at fejre sejren med deres helte.

Det éne point giver Napoli et forspring på 16 point ned til Lazio på andenpladsen med fem kampe tilbage af sæsonen, hvilket gør det matematisk umuligt at indhente dem.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer