2 min læsningAbramovich spøger i hollandsk fodbold – forbund undersøger nu forbindelse

Oligarken Roman Abramovic havde ellers trukket sig fra international fodbold, men hans navn bliver ved med at spøge. Nu undersøges en mulig sag i Holland, hvor russerens penge også har floreret.

2 min læsning
Roman Abramovich undersøges nu af det hollandske fodboldforbund
Foto: Marina Lystseva / wikicommons

Tidligere har den russiske rigmand Roman Abramovich spillet en stor rolle i Premier League-klubben Chelsea.

Nu viser det sig, at den russiske oligark også kan have haft en stor indflydelse i den hollandske klub Vitesse, som Chelsea i mange år samarbejdede med ved blandt andet at udlåne en lang række spillere herunder blandt andre den nuværende profil Mason Mount samt Nemanja Matic og AC Horsens’ nuværende målmand Matej Delac.

Abramovic mistænkes for at holde hånden under Vitesse økonomisk i en årrække, og det har nu sat gang i en større sag.

Sagen eskalerede, efter at den engelske avis The Guardian og Bureau of Investigative Journalism (TBIJ) tidligere har afsløret dokumenter, der ser ud til at vise, at Abramovich i al hemmelighed hældte mere end 100 millioner euro i Vitesse .

Det hollandske fodboldforbund (KNVB) er nu ved at forberede en undersøgelse, som skal se nærmere på de påståede økonomiske forbindelser mellem Vitesse Arnhem og den russiske oligark.

Manchester City kan vinde mesterskabet mod Chelsea: Den sidste er den sværeste

Vitesse har tidligere afvist, at Abramovich skulle have finansieret klubben, men nye informationer er kommet til.

I stedet for at være finansieret af virksomheden Marindale Trading, der var ejet af Vitesses tidligere ejer, russiske Alexander Chigirinsky, ser det nu ud til, at virksomheden var en del af “en kæde af lån, der stammede fra to virksomheder på De Britiske Jomfruøer, Ovington Worldwide og Wotton Overseas”, skriver The Guardian.

Følg Campo på Facebook

Og begge de selskaber på Virgins Islands tilhørte ifølge avisen Cypern-baserede trusts, som Abramovich var den eneste ejer af.

Det hollandske fodboldforbund undersøger nu sagen yderligere, og det skulle være samlede overførsler for op mod 117 millioner €. Hvis det kan bevises, vil Abramovich have handlet direkte i strid mod UEFA’s regler.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer