Premier League

Unikt indblik i VAR-kommunikation i Premier League – se dommernes samtale

Ikke meget bliver diskuteret mere end VAR, når det kommer til international fodbold. Er det en fejl at indføre VAR, eller er det bedst for alle? Her kan du få et unikt indblik i, hvor grundig kommunikationen er under et VAR-gennemsyn i Premier League.

– Det ødelægger fodbolden!

Argumentet er nok det mest anvendte hos fodboldtilhængere, der ikke bryder sig om VAR-kendelser i fodbolden. Men nu kan du få et unikt indblik i VAR-kommunikation i Premier League.

VAR, der blev grundigt testet op gennem 10’erne, fik sin debut i 2016 og har siden været til debat på tværs af kontinenter, og nu forsøger Premier Leagues dommere at åbne for, hvordan en VAR-kendelse forløber.

Et indledende indblik i processen bag en VAR-kendelse, som i sidste ende kan resultere i, at alle kendelser efterfølgende kan lyttes til.

Det siger i hvert fald den tidligere topdommer, Howard Webb, der nu er chefdommer hos Professional Game Match Officials Limited (dommersammenslutningen, red.) i Premier League.

– Vi kan ikke spille det (kommunikationen, red.) live, det er ikke tilladt efter spillets regler og love, FIFA tillader os ikke at spille det under kampene. Hvem ved, hvor det kan ende i fremtiden?

– Der er ikke noget, der forhindrer os i at gøre det, vi laver i aften, og vise det senere, siger Howard Webb, som du i videoen øverst i artiklen kan se forklare arbejdet med VAR i en specifik kamp mellem Newcastle og Arsenal.

I videoen med situationen fra Newcastle – Arsenal, hvor der dømmes straffespark mod Arsenals Jakub Kiwior for hånd på bolden, forklarer Howard Webb hele situationen fra dommerenes perspektiv, og man kan se og høre hele samtalen fra VAR-lokalet til dommer Chris Kavanagh på banen.

Optagelserne med Howard Webb stammer fra et specialprogram med Sky Sports-eksperterne Gary Neville og Jamie Carragher.

VAR, som står for Video Assistent Referee, blev indført herhjemme i Superligaen i 2020/2021 sæsonen, og der er VAR på alle kampe i den bedste danske fodboldrække. I Premier League begyndte ligaen at benytte VAR allerede i 2019/2020-sæsonen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P