1 min læsningMedie: Så meget kan CL-kvalificering være værd for Liverpool

Liverpool er kun ét point efter Manchester United på fjerdepladsen, og klubben kan få en potentielt kæmpe gevinst, hvis det lykkes at overhalerivalerne.

1 min læsning
Liverpool har haft sig en travl dag på transfermarkedet.

Det er ingen hemmelighed, at det er en god forretning at kvalificere sig til Champions League.

Det kan dog være en bedre forretning for nogle klubber end andre. Det gælder blandt andet for Liverpool, der har sat slutspurten ind for at kvalificere sig.

The Reds ligger i skrivende stund ét point efter Manchester United på den Champions League-givende fjerdeplads, og lykkes det at overhale de bitre rivaler, er der en potentielt stor økonomisk sidegevinst.

Ifølge mediet Football Insider står klubben nemlig til at tjene 58 millioner pund, som svarer til 497 millioner kroner, ved eventuel kvalificering.

Af det beløb udgør standard deltagelsessummen på 13.6 millioner pund .

Derudover tildeles beløb på baggrund af UEFA’s 10-års koefficientliste, der rangerer hold på deres europæiske præstationer. Her ligger klubben på en niendeplads på baggrund af at have deltaget i Champions League-finalen tre gange.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Det giver Liverpool yderligere 24 millioner. Derudover er der en reklamepulje som deles mellem lande, baseret på hvor meget de bidrager. Den pulje er omkring 13.7 millioner værd for Liverpool.

Football Insider har også regnet på, hvor meget Liverpool vil tjene i stadionindtægter. Baseret på et udsolgt stadion løber det samlet set op i 9 millioner for gruppespillet.

Journalist: Liverpool vil hente midtbaneforstærkning hurtigst muligt

Manchester United har dog spillet en kamp mindre end Liverpool, og derfor skal de stadig smide minimum fire point i de sidste fire kampe, hvis Liverpool skal spille Champions League efter sommeren.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer