Serie A

Fra afrikansk ‘børneklub’ til topscorer med prisskilt på en milliard – her er historien om Serie A’s nye nigerianske guldfugl

Victor Osimhen. Victor. Osimhen. Napoli. Serie A
Foto: Ritzau/Scanpix

Victor Osimhen er godt igang med at cementere sit navn som en af de bedste angribere i verden – men hvem er den brandvarme Napoli-angriber egentlig?

I 2017 gjorde han sin gang i Ultimate Strikers – en lokal klub i Nigerias største by, Lagos.

I dag er Victor Osimhen topscorer i Serie A og måske den mest ombejlede angriber i europæisk fodbold lige nu, og hans nuværende klub, Napoli, er angiveligt ikke villige til at slippe ham for under en milliard kroner.

Men hvem er den nigerianske Serie A-stjerne, og hvordan er han nået dertil, hvor han er i dag? Her forsøger vi at give dig et dybere indblik i, hvad der har formet Serie A’s nuværende allerstørste stjerne.

De første driblinger i hjemlandet

Osimhens karriere tog sin spæde start den 29 december 1998, hvor han som den yngste i en søskende flok på seks blev født i Lagos og fik sin opvækst sammen med fire af sine fem søskende.

Det var også her, den nu 24-årige målmaskine først efterforskede mulighederne med den runde kule, som i dag er blevet hans levebrød.

Her blev han nemlig i en ung alder tilknyttet det lokale ‘nursery team’ – bedst oversat til børneklub – Ultimate Strikers’ akademi og påbegyndte vejen mod professionel fodbold.

Ungdomstiden i Lagos-klubben endte med at blive opløbet til et vendepunkt for nigerianerens karriere. I 2015 blev han således udtaget til U17-verdensmesterskabet i Chile med det nigerianske U17-landshold.

En turnering, der skulle blive et officielt startskud på karrieren.

Det store gennembrud

Uanset sport er det til verdensmesterskaberne, de største stjerner viser sig frem. Og til U17-verdensmesterskabet i 2015 var stjernen, der glimtede skarpest den dengang 16-årige Osimhen.

Turneringen blev Osimhens indtil videre største succes i fodboldens verden, da han med sine ti scoringer i Nigerias syv kampe ved turneringen var altafgørende for, at Nigeria blev kronet som U17-verdensmestre.

Og hvor de største stjerner glimter skarpest, kan man i hvert fald i fodboldens verden altid finde de største klubber, som med stjernekikkerten prøver at øjne sportens største talenter – og det var også tilfældet her.

– Jeg havde mange muligheder efter turneringen. Barcelona, Inter, Atletico Madrid, Juventus og alle de andre. Arsenal var en god mulighed, men det var ikke det bedste på det tidspunkt, har Osimhen ifølge Goal.com forklaret.

– Jeg ville helst spille, ligeså snart jeg fyldte 18. Jeg ville et sted hen, hvor jeg havde tid til at investere i mit spil og forbedre mig fysisk.

Og netop det mente han at finde i Bundesligaen.

Husk, at du kan få de seneste nyheder fra fodboldverdenen, som de sker, ved at hente vores app via banneret herunder.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Skridtet til Europa

1. januar 2017 blev Osimhen den dengang dyreste spiller til at skifte direkte fra et afrikansk nursery team, da Bundesliga-klubben Wolfsburg købte ham for cirka 27 millioner kroner.

Godt nok blev det kun til 16 kampe i Wolfsburg-trøjen, men et lejeophold i belgiske RSC Charleroi i 2018/19-sæsonen satte igen gang i den nigerianske målnæse, og med sine 20 mål i 36 kampe for belgierne var han klar til næste kapitel i sit europæiske eventyr som 21-årig.

De mange mål i Belgien førte til et skifte til LOSC Lille i den franske Ligue 1 og herfra tog det for alvor fart for afrikaneren.

Den dyreste nogensinde!

Den på daværende tidspunkt 19-årige nigerianer skulle kun bruge en enkelt sæson i Ligue 1 for at skrive sig selv på blokken hos endnu større klubber rundt i Europa.

I 2019/20-sæsonen, som endte med at blive hans eneste i Lille, var kun Wissam Ben Yedder, Kylian Mbappé, Moussa Dembélé og Neymar mere målfarlige i Ligue 1 end Osimhen, som bankede 13 mål ind og var altafgørende for, at Lille spillede sig til en plads i Europa Leagues gruppespil.

Dermed blev det altså også kun til en enkelt sæson i det franske, inden Napoli i sommeren inden 2020/21-sæsonen så sit snit til at gafle den målfarlige angriber for en pris, der slog rekorder på flere parametre.

Den italienske storklub skulle således smide op mod 80 millioner euro, svarende til 595 millioner kroner, for Osimhen, hvilket gjorde ham til Napolis dyreste indkøb til dato og samtidig gjorde ham til den dyreste afrikanske spiller nogensinde.

Victor Osimhen blev i 2020 Napolis dyreste spiller nogensinde.
Foto: Ritzau/Scanpix

Mr. Hattrick

Den nye mand i de blå Napoli-farver blev hurtigt en favorit blandt fansene, da han i sine to første kampe scorede to hattricks i deres forberedelser til den kommende Serie A-sæson.

Hans første sæson i den bedste italienske række blev dog mere afdæmpet, end hvad hans kælenavn ‘Mr. Hattrick’ gav anledning til.

I 24 kampe blev det til 10 mål i Serie A i 2020/21-sæsonen, mens det blev til 14 sæsonen efter, og først i indeværende sæson, har nigerianeren for alvor fundet det niveau frem, der får mange til nu at kalde ham verdensklasse.

Her har han i skrivende stund bidraget med 21 scoringer i 24 kampe i Serie A på et Napoli-hold, der har så godt som sikret sig Scudetto-sejren, mens man stadig er i live i Champions League, hvor Osimhen har stået for fire scoringer.

Premier League som næste skridt?

Selvom det går strygende i Napoli er det langt fra sikkert, at nigerianeren er at finde i klubben i næste sæson.

De mange mål har selvsagt trukket opmærksomhed fra større destinationer end Serie A-klubben, og især Paris Saint-Germain og Manchester United er blevet meldt interesserede i måltyven.

Osimhen selv har tidligere offentligt udtalt sig om sine drømme for fremtiden, og tager man dem for gode vare, så er sidstnævnte klub måske den mest sandsynlige.

– Jeg arbejder hårdt for at sikre, at jeg opnår min drøm om at spille i Premier League en dag, udtalte han tilbage i marts, men understregede også, at det ikke er hans fokus nu.

– Jeg ved, at folk synes, Premier League er den vigtigste turnering i verden, men jeg tænker ikke på det for nu, jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P