LaLiga

FC Barcelona kræver præsidents afgang

Den spanske fodboldklub, FC Barcelona, har mandag eftermiddag krævet LaLiga-præsidentens afgang.

Barcalona har tjent kassen i 2022/23.

I FC Barcelona er de rasende.

Den catalanske storklub kræver LaLiga-præsidenten, Javier Tebas, afgang, efter det angiveligt er kommet frem, at præsidenten har bibragt falske beviser i anklagesagen mod FC Barcelona.

Det skriver avisen La Vanguardia mandag.

– Nyheden fra La Vanguardia i dag er så alvorlig, at alle LaLiga-klubber bør være alarmeret, da det viser standarder, som ikke er passende for funktionen som præsident for LaLiga.

– Også ud af værdighed og respekt for embedet som præsident for LaLiga bør Mr. Tebas sige op. Alligevel er vi overbevist om, at han [Tebas] med sin besættelse af at retsforfølge FC Barcelona og hans konstante aversion og antipati mod vores klub vil blive ved med sin opførsel og dermed skade vores klub, lyder det i en officiel udmelding fra FC Barcelona.

FC Barcelona anklaget for korruption

Sagen handler om de korruptionsanklager, FC Barcelona i februar blev beskyldt for, hvor de angiveligt skulle have udbetalt op mod 54 millioner kroner til vicepræsidenten for den spanske dommerkomité José Negreira.

Ifølge La Vanguardia har LaLiga-præsidenten, Javier Tebas, sent et brev til anklageren i sagen, hvori han angiveligt direkte anklager to af FC Barcelonas tidligere præsidenter, Josep Maria Bartomeu og Sandro Rosell, for at have begået forbrydelser i sagen.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Tebas skulle angiveligt selv have linket navne og efternavne i et helt andet dokument til de to tidligere præsidenter, selvom det allerede er blevet klarlagt, at et sådan link ikke eksisterer.

I FC Barcelona mener de, at anklagerne er et forsøg på at rejse en folkstemning mod klubben forud for sagen.

Javier Tebas – præsident for LaLiga. Foto: Susana Vera/Reuters/Ritzau Scanpix

– En håndfuld medier og meningsdannere har deltaget i chikanen med mere eller mindre onde hensigter, og med LaLiga, der bag scenen puster til ilden mod vores klub, med bidrag fra præsidenten, er det kun gået én vej: Et forsøg på at fordømme os i folkedomstolen forud for, at fakta bliver bedømt.

– Det er ikke første gang, at LaLiga-præsidenten har brugt alt sit mediemaskineri til at sprænge FC Barcelona i luften, men ud over hans evindelige nonsens, havde vi aldrig drømt om, at han ville forsøge at inkriminere vores klub med falske beviser, lyder det fra FC Barcelona.

Den spanske anklagemyndighed er ikke alene om at have rejst anklage mod FC Barcelona som følge af sagen. Også UEFA har på baggrund af korruptionsanklagerne rejst sag. Det kan du læse mere om her:

Bekræftet: UEFA åbner sag mod FC Barcelona

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P