LaLiga

FC Barcelona anklaget for korruption

Sidste måned kom det frem, at FC Barcelona var blevet beskyldt for at have bestukket den tidligere vicepræsident for den spanske dommer-komité.

Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix

Barça er nu blevet anklaget for korruption.

Det sker, efter der i februar kom beskyldninger frem mod klubben om, at de skulle have indbetalt store summer til firmaer ejet af Jose Negreira.

Indbetalingerne skulle have fundet sted mellem 2001 og 2018, hvor Negreira var vicepræsident for den spanske dommer-komité. Summerne løber angiveligt op i omkring 54 millioner kroner. Det skriver Sky Sports.

Den spanske anklagemyndighed har nu lagt sag an mod Barça, hvor de anklager de to tidligere Barça-præsidenter Sandro Rosell og Josep Maria Bartomeu og klubben for korruption i sport, uretfærdig administration og falskhed i merkantile dokumenter.

Ifølge anklagerne skulle en hemmelig, verbal aftale mellem de to præsidenter og Negreira sikre sidstnævnte en pose penge for at ‘favorisere Barcelona i de beslutninger, der blev truffet af dommere i de kampe, klubben spillede, såvel som i resultaterne af turneringer’.

FC Barcelona har endnu ikke officielt svaret på anklagerne.

Bartomeu om ‘absurde’ anklager: Har ikke bestukket nogen dommere

Ifølge Sky Sports, blev undersøgelsen skudt i gang grundet en skatte-inspektion. Negreira fortalte da det spanske skatte-agentur, at formålet med disse indbetalinger fra FC Barcelona var at have ‘neutrale’ dommere i deres kampe.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P