Holland pligtsejrede efter ydmygelse – Frankrig cementerede puljeføringen

Efter 4-0 nederlaget til Frankrig kom Holland tilbage på sporet mod miniputterne Gibraltar. Les Bleus er topholdet i Gruppe B efter sin anden sejr.

I EM-kvalifikationens Gruppe B leverede både Holland og Frankrig pligtsejre. Frankrigs sejr betyder, at de topper puljen.
John Thys/AFP/Ritzau Scanpix

Holland havde i den grad noget at bevise efter det ydmygende 4-0 nederlag mod Frankrig.

Det gik mandag aften ud over miniputnationen Gibraltar, som dog kunne rejse fra De Kuipp med oprejst pande efter ‘kun’ at have tabt 3-0.

Manchester City-forsvarspilleren Nathan Aké blev den store målhelt for hollænderne, da han med sine to scoringer i anden halvleg lukkede kampen.

Målene kom, efter Memphis Depay i første halvleg havde åbnet målscoringen.

I puljens anden skaffede Frankrig en snæver sejr over undertippede Irland i Dublin.

Kampens første halvleg forløb uden mål, men i anden halvleg viste franskmændene den individuelle klasse.

Fra kanten af feltet blev forsvarsspilleren Benjamin Pavard matchvinder, da han via overliggeren scorede kampens enlige mål.

Dermed indtager Frankrig komfortabelt gruppens førsteplads med seks point efter de to første runde, efterfulgt af Holland og Grækenland, der hver især har tre point. Grækenland har dog kun spillet én kamp.