Stor dansk nedsmeltning: Danmark taber overraskende til Kasakhstan

Danmark blev søndag eftermiddag yderst overraskende besejret af Kasakhstan i EM-kvalifikationen. Læs mere om opgøret her.

Danmark taber til Kasakhstan

Dansk nedsmeltning!

Det må være overskriften efter dagens EM-kvalifikationskamp mellem Danmark og Kasakhstan.

Her måtte Kasper Hjulmands danske landshold nemlig yderst overraskende se sig besejret af undertippede Kasakhstan med 3-2.

Kampen startede ellers fint for Danmark. Her gik Rasmus Højlund-showet nemlig i gang på ny.

I første halvleg af opgøret kunne Rasmus Højlund nemlig noterer sig for to scoring yderligere til samlingen. 21 minutter skulle der gå, før Rasmus Højlund kunne notere sig for sin første scoring i opgøret.

En fremragende pasning i dybden fra Simon Kjær fandt Højlund, som vandt den direkte duel mod Sergey Maliy, og med et fikst lop kunne Højlund udplacerer Igor Shatskiy i buret – 1-0 til Danmark.

15 minutter senere var Højlund så igen på pletten. Efter en god omgang klumpspil i Kasakhstans målfelt endte bolden til sidst for fødderne af Rasmus Højlund, som kunne sparke kuglen i kassen til 2-0.

Højlund har ikke kun taget Danmark med storm: Overhaler Messi, Ronaldo og Mbappé

Efter pausen ændrede kampen dog karakter. Den danske dominans fra første halvleg blev afløst af mere eller mindre kaotisk spil, hvor Kasakhstan spillede sig frem til flere større chancer.

Efter 73 minutters spil fik Kasakhstan et tvivlsomt straffespark, hvor dommeren dømte hånd på bolden fra Jonas Wind i forbindelse med en defensiv aktion. Efter en smule ventetid blev det fastslået, at straffesparket ville stå ved magt, selvom der ud fra TV-billederne kunne være tvivl om, hvorvidt bolden blev ramt med armen eller skulderen. Det førte til en reducering til 2-1 af Baktiyor Zaynutdinov.

Og med blot fem minutter tilbage af opgøret skete det, der ikke måtte ske. Kasakhstan fik udlignet til 2-2. Og det på et drømmemål af Askhat Tagybergen fra distancen – utageligt for Kasper Schmeichel i buret.

Og det blev til den helt store fiasko for Danmark i Astana søndag. Kort før tid kunne Kasakhstan således gøre det til 3-2 på et hovedstød af Abat Aumbetov.

Således taber Danmark kampen med 3-2 og må rejse slukøret hjem. Kampens resultat betyder, at Danmark i skrivende stund placerer sig på fjerdepladsen i EM-kvalifikationsgruppe H.