NordicBet Ligaen

Hvilsom efter karrierestop: Jeg står i en identitetskrise

Mads Hvilsom er ikke længere professionel fodboldspiller, og nu skal han derfor til at finde ud af, hvad han så er.

En knæskade har tvunget Mads Hvilsom til et tidligt karrierestop, og nu skal han til at finde ud af, hvad han er, når han ikke længere er fodboldspiller.
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Interview og video: Allan Hvid

Adskillige operationer endte med et knæ, der til sidst sagde stop.

Faktisk var det lægerne, der i sidste ende satte en stopper for Mads Hvilsoms fodboldkarriere, for yderligere operationer var ikke nogen mulighed.

Men når én dør lukkes, åbnes som bekendt en ny, men for Mads Hvilsom er problemet bare, at han ikke ved, hvor han finder den nye dør.

Hvem er jeg egentlig, når jeg ikke er fodboldspiller?

Mads Hvilsom

– Jeg må blankt erkende, at jeg står midt i en eller anden form for identitetskrise. Jeg kan mærke, at det er det rigtige først og fremmest, men jeg står også bare et sted, hvor jeg ikke kender mig selv for noget andet. Og de fleste mennesker, der kender mig, relaterer også til fodbold. Så det at komme ud og sige: Hvem er jeg egentlig, når jeg ikke er fodboldspiller? Det er jo egentlig noget, jeg aldrig har fået svar på, siger Mads Hvilsom til campo.dk.

30-årige Mads Hvilsom ødelagde sit korsbånd første gang i august 2012, men dengang formåede den blot 20-årige angriber at komme tilbage, og nød efterfølgende både succes i den danske Superliga, ligesom han i et år kunne kalde sig udenlandsprofessionel i tyske Eintracht Braunschweig og norske Brann.

I april 2021 blev Hvilsom ramt af karrierens anden korsbåndsskade, og selvom han kortvarigt kom tilbage til fodboldbanen, så blev knæet aldrig helt godt, og søndag den 5. februar blev beslutningen om at stoppe karrieren så officiel.

Tragisk: Tvunget til at indstille karrieren

En beslutning der var godt hjulpet på vej af beskeden fra lægerne.

– Jeg har haft ondt i mit knæ dagligt i to års tid. Og efter to operationer, fire blokader og snakke med gud og hver mand om, hvad der har været galt, har vi jo aldrig fået svaret, udover at lægen til sidst sagde, at han ikke ville operere mere på det eller lægge flere blokader, forklarer Mads Hvilsom til campo.dk.

Den nu tidligere fodboldspiller nåede undervejs i sin karriere at repræsentere danske klubber som FC Midtjylland, Viborg FF, Esbjerg fB og Sønderjyske. Det var dog i Hobro, at han med 115 kampe og 42 mål slog sit navn fast i dansk fodbold.

Herunder kan du se den skæbnesvangre dag, hvor Mads Hvilsom blev ramt af sin anden korsbåndsskade.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P