2 min læsningOfficielt: Dreyer forlader FC Midtjylland

Anders Dreyer er færdig i FC Midtjylland, og skal i stedet fremover tørne ud for belgiske Anderlecht.

2 min læsning
FCM's Anders Dreyer under superligakampen mellem AGF og FC Midtjylland på Ceres Park søndag den 8. oktober 2022.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

FC Midtjylland siger farvel til endnu en af klubbens store profiler denne vinter, da Anders Dreyer forlader klubben til fordel for Anderlecht.

Det offentliggør begge klubber søndag morgen på sine respektive hjemmesider.

Denne sommer returnerede Anders Dreyer til FC Midtjylland fra russiske Rubin Kazan som følge af krigen i Ukraine. Men der skulle altså ikke gå mere end et halvt år, 27 kampe og 10 mål før Anders Dreyer igen rykker til udlandet.

Sportschef i FC Midtjylland, Svend Graversen, sætter i forbindelse med nyheden nogle ord på Dreyers skifte.

– I sommer fik vi en mulighed for at hente Dreyer hjem fra Rusland på økonomisk fordelagtige betingelser mod en klausul i aftalen. Vi lavede en kalkule på det bedst mulige scenarie for FCM; vi fik en dygtig fodboldspiller, der kunne gå direkte ind og forstærke vores hold, udtaler sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Det har hele tiden været Dreyers ambition at komme ud i Europa igen, og det har vi været fuldt bevidste om. Frikøbsklausulen var en betingelse for et nyt samarbejde, og uden den var han ikke havnet i FCM i sommer. Strategisk var det den rette beslutning at hente ham tilbage – både sportsligt og økonomisk. Nu realiserer vi et nyt salg af Dreyer fremfor at kigge ind i et scenarie, hvor han ikke havde spillet i FCM i denne sæson og ikke hjulpet os videre i Europa.

Medie: Belgisk klub indløser Anders Dreyers frikøbsklausul

Anderlecht oplyser på sin hjemmeside, at man har underskrevet en kontrakt, der sikrer Dreyer i klubben for de kommende fire og en halv sæsoner. Dermed har Dreyer kontrakt i Anderlecht frem til sommeren 2027.

Der oplyses intet om den konkrete salgspris. Det er dog tidligere kommet frem, at Anderlecht skulle have aktiveret Anders Dreyers frikøbsklausul i FC Midtjylland, som skulle lyde på 26 millioner kroner.

Se interview med Anders Dreyer om hans tanker i forbindelse med et potentielt Anderlecht-skifte i videoen øverst i artiklen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer