2 min læsningRødt kort bliver dyrt for João Félix og Chelsea: Portugiserens pris på himmelflugt

Chelsea-nedturen fortsatte torsdag aften, da de blå fra London tabte til Fulham, og undervejs i kampen fik deres nye spiller, João Félix, smidt ud.

2 min læsning
Portugisiske Joao Felix fik en mareridtsstart for Chelsea, da han blev udvist i sin debut, og dermed bliver hans lejeophold i London en dyr fornøjelse.
Foto: Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix

De to første minutter så lovende ud, men herfra gik det voldsomt ned ad bakke.

João Félix fik mindre end 24 timer efter sit skifte til Chelsea debut i Premier League, og straks fra start kunne han med lidt held have fået sin første assist.

Efter mindre end to minutters spil lavede portugiseren en fiks tunnel på Fulham-amerikaneren Tim Ream, inden han fandt holdkammeraten Kai Havertz i en forholdsvis fri position midt for mål, men tyskeren misbrugte den store mulighed.

I anden halvleg blev ændrede den hurtige debut sig til en skrækdebut for Felix, som efter 58 minutters spil fik direkte rødt kort for en voldsom tackling på Fulhams Kenny Tete.

Med det direkte røde kort venter der efter alt at dømme tre dages karantæne for Felix, og portugiseren der i forvejen var en dyr herre, bliver således endnu dyrere for Chelsea, hvis man ser på pris per kamp.

Med den forestående karantæne kommer Felix maksimalt til at spille 18 kampe for Chelsea – inklusive kampen mod Fulham – i Premier League.

Med en lejepris på ni millioner pund, eller cirka 75 millioner kroner, kom Chelsea derfor til at betale det, der svarer til godt fire millioner kroner per ligakamp – såfremt Felix spiller samtlige resterende kampe i Premier League.

Hertil kommer Felix ugeløn, som i flere medier menes at ligge på cirka 1,86 millioner kroner, og ved lejeopholdets afslutning den 30. juni vil have indbragt portugiseren i alt cirka 46,5 millioner kroner.

Det hører dog med til historien, at Chelsea stadig er med i Champions League, hvor de i februar og marts møder Dortmund i ottendedelsfinalen, så her kan der principielt ligge yderligere to til syv kampe yderligere for Felix og Chelsea, afhængigt af, hvor langt de når i turneringen.

Til gengæld kommer der ikke flere kampe for Chelsea i de hjemlige cup-turneringen, hvor de både i Ligacuppen og FA Cuppen er blevet slået ud af Manchester City.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer