LaLiga

FC Barcelona klar til Real Madrid – slår Betis i semifinalen

Der venter et El Clásico i finalen af den spanske Super Cup, efter det torsdag aften lykkedes FC Barcelona at spille sig forbi Betis i semifinalen.

FC Barcelona er klar til et møde med Real Madrid i finalen af den spanske super cup, efter de torsdag slog Betis i semifinalen.

For tredje gang i historien skal finalen i den spanske super cup spilles i Saudi Arabien, men for første gang bliver det med deltagelse af FC Barcelona.

Torsdag lykkedes det nemlig Xavis tropper at spille sig forbid Betis i semifinalen, men de skulle vældig meget igennem, inden de i straffesparkskonkurrencen sejrede.

Først fik Pedri annulleret et mål for offside efter VAR-gennemsyn, men kort før pausen bragte Robert Lewandowski alligevel Barca foran 0-1. Nabil Fekir tvang dog kampen ud i forlænget spilletid, da hna med 13 minutter tilbage af den ordinære spilletid udlignede til 1-1.

Kort efter fik også Robert Lewandowski annulleret en scoring for offside, og derfor skulle der i første omgang to gange 15 minutters ekstra spilletid til på King Fahd International Stadium i Riyadh.

Her var det igen catalanerne, der kom foran, da Ansu Fati passerede Claudio Bravo i Betis-målet. Igen fik andaluserne dog udlignet, da Loren Moron kort før pausen scorede til 2-2.

Real Madrid knebent videre til den spanske Super Cup-finale efter straffesparkskonkurrence

Kampen nærmede sig med hastige skridt en straffesparkskonkurrence, og da den kun var to minutter væk, betød det ikke det store, at mexicanske Andres Guardado fik sit andet gule kort og dermed rødt kort.

I straffesparkskonkurrencen lagde Willian José ud med at score for Betis, inden Robert Lewandowski udlignede for FC Barcelona.

Som det var tilfældet i den forlængede spilletid, passerede Loren Moron Marc André ter Stegen på Betis’ andet spark, inden Franck Kessie udlignede til 2-2 for Barca.

Angriberen Juanmi brændte dog Betis’ tredje forsøg, inden Ansu Fati dermed kunne bringe catalanerne foran 2-3, og da også William Carvalho brændte for Betis, var der matchbold til Barca.

Den skulle unge Pedri tage sig af, og med en sikker scoring sørgede han for, at der nu venter et El Clásico i Super Cup-finalen på søndag.