3 min læsningAGF-sportschef vil ikke afsløre konkrete transferplaner men: Det er nemt at sælge Aarhus!

Transfervinduet er åbnet, og dermed at superligaklubbernes sportsdirektører på arbejde i døgndrift. Det gælder også Stig Inge Bjørnebye i AGF, og han har særligt én fordel over sine konkurrenter.

3 min læsning
AGF's sportsdirektør, Stig Inge Bjørnebye, vil ikke afsløre konkrete transferplaner men siger, at det er nemt at sælge Aarhus som by.
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

AGF-spillerne vendte fredag tilbage til Fredensvang til den første træning i 2023.

Også AGF’s sportschef, Stig Inge Bjørnebye, var fredag at finde i klubhuset på Terp Skovvej, men det er ikke noget nyt for nordmanden, der som de fleste sportschefer er gået ind i et af årets to travleste måneder.

1. januar åbnede transfervinduet nemlig igen, og efter en kort juleferie i hjemlandet vendte Bjørnebye imellem jul og nytår til bag til den østjyske hovedstad.

Undervejs i fredagens interview med blandt andre campo.dk måtte nordmanden sætte sin telefon på lydløs, da en agent pludselig ville have fat i ham, og det ER en travl periode for AGF-sportschefen, som dog ikke ville røbe meget om, hvad der foregår på transferfronten i AGF.

Det ville nemlig være ‘uprofessionelt’ af ham, som han selv formulerer det, men én ting lægger han ikke skjul på. Det faktum at AGF ligger i Aarhus gør nemlig hans arbejde på transfermarkedet markant nemmere, end det er tilfældet for hans superligakollegaer.

AGF bruger færrest talenter af alle klubber i Superligaen: Se hele listen

– Ja det vil jeg sige, det er nemt at sælge Aarhus. Vi er attraktive, for Aarhus er en fantastisk by, det er en stor by, Aarhus har alt. Der er spillere i de andre klubber, der bor i Aarhus, fordi de ikke vil bo der og ønsker at bo her, så jeg oplever, at vi er attraktive, siger Stig Inge Bjørnebye til campo.dk.

AGF er selvsagt milevidt fra de store internationale klubber på transfermarkedet, hvor de allerhøjest rangerer som en lille fisk i det store hav af fodboldklubber, og derfor er der selvsagt ikke frit valg på alle spillerhylder for ‘De Hviie’.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Sagen er dog lidt en anden, når det kommer til den hjemlige Superliga.

– I forhold til de fem store ligaer, så er vi jo [en lille fisk], det siger sig selv, at der er helt andre dimensioner på aftalerne. [I Danmark] er vi ret konkurrencedygtige. Det er jo bare at kigge på budgetterne, der er vi måske nummer fire. FCK er langt foran i forhold til budget, lyder det fra Stig Inge Bjørnebye.

Den norske sportschef ser efter alt at dømme Brøndby og FC Midtjylland som de to øvrige superligaklubber, der økonomisk set er større end aarhusianerne.

Fodboldøkonomer: FCK i kategori for sig selv – FCM og BIF stadig bagefter

Det økonomiske hierarki i Superligaen kan du læse mere om i linket herover, hvor vi har bedt tre fodboldøkonomer rangere de 12 superligaklubber. AGF har dog ifølge alle tre et uforløst økonomisk potentiale. Det kan du høre mere om i videoen over artiklen.

Endnu har AGF ikke været aktive på januar-transfermarkedet hvad angår hverken køb eller salg af spillere.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer