2 min læsningVM-overblik: Disse spillere kan vinde VM-trofæet helt uden spilletid

Flere spillere kan søndag vinde VM-trofæet uden et eneste minut i benene. Se dem her og få overblik over spillere, der har formået det samme gennem tiden.

2 min læsning
Spillere der har vundet VM uden spilletid.
Foto: Dylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix

At blive verdensmester er enhver fodboldspillers drøm. At vinde et VM er det største, man kan opnå som fodboldspiller.

Men man behøver faktisk ikke nødvendigvis at spille ved et VM. Flere spillere har nemlig formået at få en guldmedalje med hjem fra en VM-slutrunde helt uden at have været i kamp.

Faktisk er hele 101 spillere blevet udråbt som verdensmestre uden at have spillet, når man ser tilbage på de foregående VM-slutrunder i historien. Det skriver den spanske avis Marca.

Listen over spillere, der har vundet VM uden at spille er nærmest for lang til at gå igennem. Men ser man på aftenens kamp mellem Argentina og Frankrig, så er der faktisk fire spillere, der har mulighed for at kalde sig verdensmestre uden så meget som ét minut på banen.

For Argentina er det de to backup-målmænd, Gerónimo Rulli og Franco Armani, mens det hos franskmændene er målmand Alphonse Areola og selvfølgelig Karim Benzema, som rejste hjem med en skade før VM-slutrundens begyndelse, men stadig er indskrevet i den franske VM-trup.

I starten kunne man fristes til at tænke, at klart de fleste af de 101 fodboldspillere, der har vundet en VM-titel uden at være på banen, må være målmænd, da dette er en position, der sjældent er stor udskiftning på. Men det er ifølge Marca ikke helt sandheden.

Varm op til VM-finalen: Sådan er det gået Frankrig og Argentina gennem VM-historien

Godt nok er der flere målmænd på listen, end der er henholdsvis forsvarsspillere, midtbanespillere og angribere. På listen er 33 af de 101 VM-spillere målmænd.

Men derudover er der også 32 forsvarsspillere, 18 midtbanespillere og 18 angribere. For at nogle af de mere bemærkelsesværdige finder man blandt andre Dida, Raúl Albiol, Víctor Valdés, Pepe Reina, Mathias Ginter og ikke mindst den brasilianske stjerne Ronaldo Nazario, som var med til at vinde VM for Brasilien fra bænken i 1994 i en alder af blot 17 år.

Blot tre spillere i VM-historien har formået at gentage succesen mere end en enkelt gang. Således har den italienske målmand, Guido Masetti (1934 og 1938), den brasilianske målmand, Carlos José Castilho (1958 og 1962), og den brasilianske offensivspiller, José Macía (1958 og 1962), formået at vinde VM-trofæet to gange uden at have spillet en eneste kamp.

Hvem der bliver tilføjet til listen i 2022 finder vi ud af senere søndag, når VM-finalen mellem Argentina og Frankrig fløjtes i gang klokken 16:00. Kampen kan følges på DR1, TV 2, DRTV og TV 2 PLAY.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer