3 min læsningTidligere Brøndby-profil skuffet over manglende landsholdsudtagelser: Det er grusomt

Den tidligere Brøndby-profil, Lebogang Phiri, er yderst utilfreds med, at det ikke er blevet til flere landsholdsudtagelser gennem en flot karriere.

3 min læsning
Lebogang Phiri er skuffet over manglende udtagelser til Sydafrikas landshold. Brøndby. Superligaen.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Han var en profil i Brøndby, inden han skiftede dansk fodbold ud med fransk fodbold. Her blev det til flere optrædener i både den bedste og næstbedste franske række for Guingamp.

Det er efterhånden nogle år siden, at Lebogang Phiri var at finde i den danske Superliga – nærmere bestemt skal vi tilbage til 2017, hvor Phiri spillede sin sidste kamp i Brøndby-trøjen.

Men på trods af fine adresser i Europa er det blot blevet til seks landholdsoptrædener for den nu 28-årige sydafrikaner. Og det er noget der vækker stor undring hos Phiri selv, der mener, at han har haft niveau til mere end det. Det fortæller han til det sydafrikanske medie SABC Sport.

– Når det kommer til landsholdet, har det altid været et had-kærlighedsforhold. Jeg har spillet i udlandet i 10 år, og jeg har fået et absolut minimum af udtagelser til landsholdet.

– Hvis vi skal tale om landskampe, er det, for mig at se, grusomt, synes jeg. Det er noget, som jeg ikke burde acceptere. Jeg mener, at jeg har spillet på et godt niveau og har præsteret så meget på så mange niveauer gennem årene, udtaler Lebogang Phiri i et interview med SABC Sport.

Tidligere Premier League-manager er interesseret i Brøndby-job

– Måske er jeg, på nuværende tidspunkt i min karriere, ikke en spiller, som træneren har brug for. Han har brug for andre spillere – og det skal man støtte op om. Men til tider har jeg følt, at jeg var i form og præsterede på mit bedste niveau. Jeg har været blandt de bedste, hvis ikke den bedste.

– Derfor mener jeg, at jeg burde have fået udtagelser, som jeg ikke fik. Det bringer mig tilbage til det første udsagn, jeg kom med – landsholdet og jeg har et had-kærlighedsforhold. Jeg ville elske at være der, men jeg hader, at jeg ikke får de muligheder, som jeg fortjener.

Medie: Brøndby jagter dansk VM-spiller

Lebogang Phiri spillede 145 kampe med ni mål og fem assists til følge i Brøndby over perioden 2013 til 2017. Siden er det blevet til fire sæsoner i Guingamp, før han skiftede videre til den tyrkiske klub Rizespor i 2021, hvorfra han nu er udlejet til Paris FC, der lige nu befinder sig i den næstbedste fransk række.

Efter en skadesplaget start på sæsonen er Phiri nu blevet en fast mand i den parisiske startellever. Phiri var senest udtaget til Sydafrikas landshold i slutningen af 2019.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer