2 min læsningStore uroligheder i Frankrig efter VM-semifinale: 14-årig afgået ved døden

Der var store uroligheder i Frankrig efter sejren mod Marokko. Det endte i mere end 100 anholdelser i Paris og et tragisk dødsfald i Montpellier.

2 min læsning
14-årig død efter VM-fejring i Frankrig. Frankrig mod Marokko. VM 2022 Qatar.
Foto: Thibaud Moritz/AFP/Ritzau Scanpix

Det skulle være en glædens dag, da Frankrig onsdag aften besejrede Marokko og således kvalificerede sig til VM-finalen mod Argentina på søndag.

Og det vakte da også indledningsvist stor glæde i hjemlandet, hvor mennesker i tusindtal fyldte de franske gader. Blandt andet var mere 25.000 mennesker samlet på Champs-Élysées i Paris.

Men den store fejring blev hurtigt afsluttet af en række uroligheder flere steder i landet. Værst er det ifølge den franske avis L’Équipe gået ud over en blot 14-årig dreng, der onsdag aften på tragisk vis er afgået ved døden i forbindelse med fejringen af finalepladsen i den franske by Montpellier.

Ifølge den franske avis Le Parisien florerer der i dag billeder på de sociale medier, der viser en gruppe unge mænd og teenagere, der forsøger at hive et fransk flag ud af en forbipasserende bil.

Det skulle have fået føreren af bilen til at gasse op og køre ind i en række personer – heriblandt den unge dreng, som nu er afgået ved døden. Bilens chauffør skulle efter sigende have fortsat væk fra området uden at stoppe op.

Køretøjet, der var impliceret i hændelsen, blev senere fundet i nærheden, mens personen i bilen stadig skulle være på fri fod. Fransk politi arbejder lige nu med efterforskningen og håber på snart at kunne foretage en anholdelse.

Pengeregn i Qatar: Så meget tjener Frankrig og Argentina på VM-finalen

Foruden den tragiske hændelse i Montpellier meldes der også om voldsomme uroligheder i den franske hovedstad, Paris, og de omkringliggende områder.

Ifølge L’Équipe er 167 personer blevet anholdt i løbet af onsdag aften og nat – heriblandt omkring 40 personer, der kan betragtes som tilknyttet til den yderste højrefløj.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer