2 min læsningGlem alt om boykot: VM 2022 slår seertalsrekorder flere steder i verden

FIFA har offentliggjort en række nationale seertal for VM 2022. Og på trods af trusler om boykot af VM-slutrunden, så slår seertallene rekorder flere steder.

2 min læsning
VM 2022 Qatar. VM seertal rekord. Hvor mange ser VM?
Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters/Ritzau Scanpix

Der har været masser af snak om VM-slutrunden i Qatar, og et boykot af VM 2022 har været oppe at vende flere gange.

Men skal man tage FIFAs ord for gode varer, så er reele boykots af VM-slutrunden langt fra virkeligheden – faktisk er det nærmest tværtimod tilfældet.

FIFA har nemlig offentliggjort en række seertal fra lande rundt om i hele verden på sin hjemmeside. Og her ser det ud til, at man flere steder har slået seertalsrekorder.

Et af de eksempler, der fremhæves, er kampen mellem Japan og Costa Rica den 27. november. Her var der et gennemsnitligt publikum på 36,37 millioner seere i Japan. Ifølge FIFA er det hele 74 procent højere end det gennemsnitlige indenlandske gruppespilspublikum under VM 2018.

Da Spanien og Tyskland tørnede sammen den 28. november så 65 procent af de personer, der så tv i Spanien, det spanske landshold spille. I alt så 11,9 millioner spaniere med fra dækningen på La1 og GOL MUNDIAL, hvilket ifølge FIFA overstiger enhver gruppespilskamp ved VM 2018.

De tyske medier slagter landsholdet efter VM-exit: Ikke længere en stor fodboldnation

Samtidig melder FIFA, at Holland ligeledes slog seertalsrekord, da nationen mødte Ecuador. 76,6 procent af de personer, der så tv i Holland, fulgte kampen, hvilket angiveligt er flere end ved nogen anden kamp under VM 2018 for Holland.

FIFA melder desuden, at Portugals kamp mod Uruguay den 28. november havde den højeste tv-tilslutning i Portugal nogensinde til en VM-kamp. Mens USAs kamp mod England den 25. november var den mest sete fodboldkamp for mænd på amerikansk tv nogensinde, med et toppublikum på 19,65 millioner seere på FOX.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer