2 min læsningSpanien risikerer at møde Brasilien: Man skal kunne slå alle

Der kan spekuleres meget ved en VM-slutrunde, men det bliver ikke til andet en teori for Spanien, fortæller landstræner Luis Enrique.

2 min læsning
Spanien VM 2022, Spanien Brasilien, Luis Enrique.

De fleste nationer ved VM 2022 vil formentlig gerne undgå at løbe ind i Brasilien så længe som muligt – og nok også overhovedet.

Et af de lande, der har udsigt til at møde sambaboldsnationen inden alt for længe, er Spanien.

Der er derfor også blevet spekuleret i, om Spanien mon kunne finde på at jagte andenpladsen i stedet for førstepladsen deres gruppe, så man kan udsætte det potentielle møde med Brasilien.

Lige nu ligner det nemlig, at Spanien kommer til at vinde Gruppe E.

Her møder de Japan i den sidste gruppekamp, mens Tyskland møder Costa Rica.

– Vi har tænkt over det. Men lad os lige se på det fra et professionelt synspunkt.

– “Ok, vi vil gerne ende som nummer to, det er i vores interesse.” Så går vi ind i det 95. minut i begge kampe, og alt går lige efter planen. Og så scorer både Japan og Costa Rica. Og i løbet af 15 sekunder ryger man ud, fordi man har spekuleret i resultater i 90 minutter.

– Det kunne også være, at Tyskland vinder 5-0 og vi er ved at spille uafgjort, men så scorer Japan og så er vi ude.

– Vi møder andenpladsen fra Gruppe F, ikke? Og så møder vi i teorien Brasilien i kvartfinalen. Men det er fint. Så spiller vi imod Brasilien.

– Elitesport lader dig ikke spekulere. For at vinde VM, bliver du nødt til at kunne slå alle – hvert fald alle dem, du møder. Så det er det, vi har tænkt os at prøve på, siger Spaniens landstræner, Luis Enrique, ifølge The Guardian.

Højbjerg peger på mere end en grund til VM-farvel: Det er uværdigt!

Vinder Spanien over Japan i den sidste gruppekamp, bliver de vindere af gruppen uanset resultatet mellem Tyskland og Costa Rica.

Uafgjort eller et nederlag åbner dog op for en række andre muligheder, hvor Spanien i flere af dem kan ende på andenpladsen. De kan dog også ende med at ryge ud, hvis de taber kampen mod Japan.

Vinder Spanien sin gruppe, løber de med stor sandsynlighed ind i Brasilien i kvartfinalen, såfremt Brasilien også vinder sin gruppe og dernæst sejrer over enten Ghana, Sydkorea eller Uruguay, som formentlig kommer til at kæmpe om andenpladsen i Gruppe H, hvor Portugal er meget tæt på at have sikret sig førstepladsen.

Bliver Spanien nummer to i sin gruppe, vil man kunne udsætte mødet med Brasilien helt ind til semifinalen i stedet. Såfremt begge nationer klarer sig så langt.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer