2 min læsningIran vil have USA smidt ud af VM – landstræner undskylder

Det amerikanske fodboldfordbund er raget uklar med Iran forud for de to nationers skæbnekamp ved VM i Qatar.

2 min læsning
I Iran vil de have USA smidt hjem fra VM, efter amerikanerne har lagt et forkert billede af det iranske flag på sociale medier., Nu undskylder den amerikanske landstræner.
Foto: Marko Djurica/Reuters/Ritzau Scanpix

USA bør smides hjem fra VM i Qatar.

Så konkret er udmeldingen fra det statstøttede iranske medie Tasnim News Agency.

Det amerikanske fodboldforbund har på sociale medier uploadet et billede med stillingen fra nationens gruppe B ved VM, den gruppe hvor Iran lige nu er at finde på andenpladsen.

Klemt inde imellem England på førstepladsen og USA selv på tredjepladsen ligger Iran, men grafikken viser Iran akkompagneret af et iransk flag fra før 1980, hvor landets nuværende præstestyre igennem den iranske revolution omvæltede det daværende monarki.

Det nye iranske flag bærer det iranske statsemblem på et grønt, hvid og rødt flag, mens emblemet ikke er at finde på det flag, som det amerikanske fodboldforbund lagde op.

– Ved at poste et forvrænget billede af den islamiske republik Iran på sin officielle konto har USA’s fodboldhold forbrudt sig på FIFA’s regler, for hvilket en 10 kamps udelukkelse vil være den passende straf. USA bør smides ud af VM, lyder det således på Tasnim News Agency.

På et pressemøde forud for de to nationers indbyrdes knald eller fald kamp tirsdag, hvor kun én af de to nationer kan spille sig videre ved VM, undskyldte den amerikanske landstræner for billedet.

– Spillerne og staben havde ingen anelse om, hvad det amerikanske forbund har lagt ud, og nogle gange er den slags ting ude af ens kontrol.

– Vi kan kun undskylde på vegne af spillerne og staben. Vores tanker er hos det iranske folk, men vi må fokusere 100 procent på kampen, lød det fra landstræner Gregg Berhalter.

Overtidsscoringer sikrede Iran fortjent sejr over sløje Wales

Det iranske landshold protesterede selv forud for nationens første kamp ved VM.

Under nationens nationalmelodi undlod de iranske spillere således at synge med på den sang, der blev indført af det nuværende iranske styre og hylder den iranske revolution. En revolution der kraftigt indskrænkede kvinders rettigheder i det muslimske land.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer