VM 2026

Mbappé gjorde det onde ved Danmark

Dammark formåede ikke at at vinde sin tredje kamp i streg over Frankrig, der i stedet løb med en 2-1-sejr og dermed er videre til VM's knockout-fase.

Set fra den positive side, så havde en uafgjort mod Frankrig ikke været det store værd.

Danmark var nemlig aldrig for alvor tæt på at slå Frankrig for tredje gang i træk, og i stedet sørgede Kylian Mbappé med to scoringer i anden halvleg for, at Frankrig sikrede sig Gruppe D’s førsteplads, og som det første hold er Les Bleus videre til ottendedelsfinalerne.

Efter en times spil scorede Kylian Mbappé kampens første mål, men bare syv minutter senere udlignede Andreas Christensen efter dansk hjørnespark. Det uafgjorte resultat holdt i små 20 minutter, men efter 86 minutter sendte Mbappé sin og Frankrigs anden scoring ind bag Kasper Schmeichel.

Flere scoringer blev det ikke til, og dermed skal Danmark nu vinde næste uges kamp mod Australien for at sikre videre avancement.

Se hvordan kampen udfoldede sig minut for minut herunder.

Nu skal fokus skiftes, og Australien skal sendes ned ‘downunder’ med sådan en på lampen!

Danmark blev aldrig for alvor farlige efter Frankrigs 2-1-mål.

90+1′
Kylian Mbappé med en god mulighed, men han får slet ikke træf på den bold

90′
Seks minutter lagt til

89′
Igen er det værd at holde sig for øje, at et nederlag her ikke er en katastrofe. Uafgjort og nederlag betyder det samme for Danmarks sidste kamp: En sejr over Australien er påkrævet.

88′
Kingsley Coman ser heldigvis ikke Kylian Mbappé i en fransk omstilling. Den dobbelte målscorer havde haft helt fri bane mod Kasper Schmeichel, hvis han havde fået den.

88′
Frankrig stiller sig helt hjem i hulen

86′
Det er Antoine Griezmann, der slår bolden til bagerste stolpe, hvor Kylian Mbappé løber i ryggen på Rasmus Nissen.

86′
Igen er det Kylian Mbappé, der bringer Frankrig i front.

86′ Frankrig foran 2-1

85′
Det er Jesper Lindstrøm, der må vige pladsen for Nørgaard

85′
Christian Nørgaard får VM-debut

84′
Pierre Emile Højbjerg afslutter fra lang afstand, men det havde været turneringens bedste mål, hvis den var gået i kassen.

83′
Egentlig er det Danmark, der har mest at vinde ved en sejr.

82′
Aurelien Tchouameni har slået sig, og må en tur ud på sidelinjen.

81′
Kasper Dolberg slår den ind til sin makker, som kommer foran sin oppasser, og faktisk rammer han stolpen. Det var tæt på!

81′
Nøøøøøøj Martin Braithwaite er tæt på!

80′
Adrien Rabiot med en fantastisk flugter ved bagerste stolpe, men heldigvis går den forbi det danske mål.

79′
Nyt hjørnespark til Frankrig, efter Kounde header bolden ud over baglinjen. Klar fejldom.

78′
Det er Joakim Mæhles skulder, der akkurat holder bolden ude af det danske mål

78′
Aurelien Tchouameni med en kæmpe chance, den skal han score på!

78′
Adrien Rabiot med et fint løb, men indlægget fra baglinjen bliver blokeret til hjørne af Andreas Christensen.

77′
Frankrig sidder på begivenhederne igen, efter en god dansk periode.

76′
Mbappé udfordrer, men Ramus Nissen lader sig ikke snyde.

68′
Danmarks udligning i billeder:

74′
Kasper Dolberg kommer på banen i stedet for Mikkel Damsgaard

73′
Den skal Lindstrøm faktisk have mere ud af!

73′
Jesper Lindstrøm med en kæmpe chance, men Lloris redder.

73′
Kæmpe chance til Danmark

72′
Kasper Dolberg ligner en mand, der skal på banen.

71′
Sådan ser stillingen ud i puljen pt.:

70′
Det her er til gengæld et resultat, ingen af holdene rigtig kan bruge til noget.

68′
Hvor er det stærkt steget til vejrs Joachim Andersen 🙌

68′
Joachim Andersen snitter Eriksens hjørnespark videre, og AC følger op.

68′
Det er Andreas Christensen, der udligner!

68′ DANMARK SCORER!!!

67′
Igen fine ting af Jesper Lindstrøm, der får hjørnespark.

66′
Fine ting af Jesper Lindstrøm, der sender et skarpt indlæg i feltet, men lidt heldigt får Frankrig hårdt presset sendt bolden ud af farezonen.

65′
Det er heldigvis ikke verdens undergang at tabe til Frankrig i dag – vi skal stadig ‘bare’ slå Australien.

65′
Højbjerg med en fin defensiv aktion.

63′
Marcus Thuram bliver sendt på banen i stedet for Olivier Giroud

61′
Mbappé står selv for opspillet, og med en 1-2 med Theo Hernandez og en lidt heldig afslutning passerer han Kasper Schmeichel.

61′
Det er Kylian Mbappé, der bringer franskmændene foran

61′ Frankrig scorer!
Frankrig scorer!

59′
Victor Nelsson bliver overrumplet af Antoine Griezmann, der heldigvis afslutter langt over mål.

56′
Kylian Mbappé sætter fart på, efter han sætter Joachim Andersen højt på banen. Kasper Schmeichel redder PSG-angriberens afslutning uden de store problemer.

55′
Christian Eriksen tager sig god tid

55′
Fin aktion af Martin Braithwaite, der får hjørne

54′
Kylian Mbappé bliver sendt i dybden, men Kasper Schmeichel kommer fint ud af sit mål.

52′
Eriksens hjørnespark rammer Nissen Kristensen bagerst i feltet, men afleveringen på tværs ender i hænder på Hugo Lloris.

52′
Hjørnespark til Danmark

51′
Rasmus Nissen Kristensen har startet anden halvleg godt – konstant i bevægelse.

50′
Lidt for passivt i det danske forsvar, men Kasper Schmeichel griber ind.

49′
Fin omstilling til Danmark, men Jesper Lindstrøm bliver presset, og Frankrig afviser.

48′
Fornuftigt indlæg fra Christian Eriksen, men lige på det punkt havde Andreas Cornelius nok været bedre end Braithwaite, der ikke er tæt på at komme på bolden.

47′
Christian Eriksen begår frispark på Antoine Griezmann midt på banen.

46′
Frankrig sætter anden halvleg igang.

Pause
Andreas Cornelius fik et tidligt gult kort, så det giver mening.

Pause
Martin Braithwaite bliver skiftet ind i stedet for Andreas Cornelius.

Pause
Det ser ud til, at Martin Braithwaite kommer i aktion fra anden halvlegs start.

Pause
137 spillere ved dette års VM er født i et andet land, end det de repræsenterer ved Qatar. Én dansker er på den liste, mens én spiller er født i Danmark.

137 VM-spillere repræsenterer ikke deres fødenation – én dansker på listen

Pause
Et enkelt point kan begge hold sådan set leve med.

Pause
Frankrig har været bedst, men Danmark er stadig med.

Pause

45+’
Kylian Mbappé trykker af fra kanten af feltet, men han rammer Olivier Giroud direkte i hovedet.

45+’
Dødvande i kampen her kort før pausen.

45′
Tre minutters tillægstid.

43′
Galatasaray-danskeren er på benene igen.

42′
Victor Nelsson bliver liggende i græsset – Simon Kjær varmer op.

42′
Jules Kounde får gult kort for et frispark på Victor Nelsson, og denne gang er det franskmanden, der skal være glad for at slippe med gult. Victor Nelsson har ondt!

41′
Andreas Cornelius’ mulighed:

40′
Dembélé med en cutback-aflevering til Kylian Mbappé, der med frit skud fra straffesparkspletten brager bolden over. Kæmpe chance til PSG-angriberen.

38′
Rasmus Nissen Kristensen med fine ting i den danske højre side, en tunnel på Theo Hernandez og efterfølgende et godt indlæg, men ingen danskere kan nå på bolden.

36′
God omstilling til Danmark. Andreas Cornelius afslutter, men den går en meter forbi Hugo Lloris’ mål. Bedste danske chance indtil nu.

34′
Frispark på midten af Danmarks banehalvdel.

34′
Danmark kan slet ikke få bolden ud af farezonen.

33′
Frankrig lægger pres på igen. Fra en meget spids vinkel afslutter Antoine Griezmann, og Schmeichel må hive en fodparade op af hatten.

30′
Jules Kounde med en pæn mulighed, men Victor Nelsson blokerer og Schmeichel samler op.

27′
En hård dansk periode er drevet over, og vi er kommet bedre med igen.

23′
Endnu et gult kort til Danmark – denne gang til Andreas Cornelius, der kommer for sent i en tackling på Olivier Giroud.

22′
Puha – Det er 100% på franske præmisser lige nu!

21′
Frankrig med en stor mulighed til Adrien Rabiot, men Schmeichel tager fra.

19′
Danmark bliver fanget i en omstilling, og Andreas Christensen hiver Kylian Mbappé omkuld. Gult kort til Barca-danskeren, der skal være glad for, at det kort ikke var rødt! ⛔️

17′
Aurelien Tchouameni var med til at tabe til Danmark ved Nations League i september. Efter kampen blev han spurgt til, om Danmark nu var VM-favoritter. Her er hans svar:

16′

15′
Dembélé med smarte ting på den franske højrekant, men på indlægget når Joachim Andersen på bolden før Giroud.

14′
Pierre Emile Højbjerg kunne principielt have spillet for Frankrig i stedet for Danmark, men han valgte den danske trøje. Det kan du læse mere om her:

Højbjerg fik bud fra Frankrig: Følte mig hjemme i den danske trøje

14′
Halv-grimt frispark af Dembélé på Victor Nelsson.

13′
Frankrigs hjørnespark bliver farligt, Varane snitter den videre, men heldigvis bliver den clearet ved den bagerste stolpe af Joakim Mæhle.

12′
Andreas Cornelius header bolden ud til fransk hjørnespark.

12′
Frankrig med frispark midt på Danmarks banehalvdel.

8′
Olivier Giroud med en pæn chance, men heldigvis bliver det ikke for alvor farligt.

7′
Frankrig med alle 11 mand på egen banehalvdel, mens Danmark spille bolden rundt i forsvaret.

6′
Frankrig med et semi-farligt angreb, men Dembélés afslutning udenfor feltet bliver blokeret.

4′
Pierre Emile Højbjerg stopper Kylian Mbappé og tager et par fine driblinger frem i banen. God start for Tottenham-danskeren.

3′
Dansk frispark midt på den franske banehalvdel. Eriksen spiller den kort til Mæhle, der slår den i feltet, men den bliver afvist i det franske forsvar.

3′
Det er et fransk mandskab med tydelig stor respekt for Danmark.

2′
Danmark i konstant boldbesiddelse de første to minutter.

1′
Jules Koundes første boldberøring går direkte ud over sidelinjen.

KICK-OFF!

Kick-off -1:
Det er Danmark, der starter med bolden.

Kick-off -2:
Det er de to holds målmænd, der mødes til lodtrækningen i midtercirklen. Kasper Schmeichel har overtaget anførerbindet fra Simon Kjær, mens Hugo Lloris som vanligt bærer det for Frankrig.

Kick-off -3:
Der er omkring 700 danske fans på stadion.

De danske fans er for anden kamp i træk i markant undertal – denne gang på Stadium 974 i Doha.

Kick-off -4:
Så kommer “Der er et yndigt Land

Flot fransk opbakning på lægterne af det midlertidige stadion i Qatar.

Kick-off -5:
Først den franske nationalmelodi “La Marseillaise

Kick-off -6:
Så kommer spillerne på banen.

Kick-off -22:

Pierre-Emile Højbjerg til TV2 om at stoppe Kylian Mbappé:

– Det gør man som hold, det gør man ved at være godt forberedt. Frankrig kommer med 11 dygtige spiller, så vi er forberedt på hele deres trup.

Kick-off -27:

Kick-off -31:

FIFA knows 👊

Kick-off -40:
Så er de danske spillere også kommet på banen til opvarmning.

Kick-off -48:
De franske spillere varmer op, de danske spillere er endnu ikke kommet på banen.

Kick-off -55:
Andreas Skov Olsen er helt ude af den danske trup, fortæller Kasper Hjulmand til TV2.

Hjulmand: Offensiv profil er helt ude – kommer ikke i kamp

Kick-off -1:05:
Også hos Frankrig er der markante udskiftninger, og særligt forsvaret er næsten fuldstændig forandret i forhold til Frankrigs kamp mod Australien:

Tre forsvarsudskiftninger for Frankrig til kampen mod Danmark

Kick-off -1:30:
Danmarks landstræner Kasper Hjulmand har foretaget ikke mindre end fire udskiftninger til kampen mod Frankrig: