1 min læsningHøjbjerg fik bud fra Frankrig: Følte mig hjemme i den danske trøje

Pierre Emile Højbjerg fik tilbudt at spille for det franske U21-landshold under Willy Sagnol, men den danske landsholdsstjerne valgte med hjertet.

1 min læsning
Pierre Emile Højbjerg fik i en alder af 17 år tilbudt at spille for det franske U21-landshold, men danskeren valgte med hjertet.

Frankrig eller Danmark?

Med en fransk mor stod Pierre Emile Højbjerg i en ung alder med valget om at fortsætte ungdomslandsholdskarrieren i de rød-hvide farver eller at repræsentere de franske mastodonter i stedet.

Men for Højbjerg selv var der ingen tvivl om, hvor nationalfølelsen lå – nemlig hos Danmark, da den daværende franske U21-landstræner rakte ud efter danskeren.

– Jeg har en smule familie der bor der (i Frankrig, red). Mine kusiner, min onkel og tante. Da jeg var 17 år, faldt jeg i snak med Willy Sagnol ( daværende U21-landstræner, red.) hvor vi havde en kort snak om, at han kunne se mig spille for det franske U21-landshold, siger Pierre Emile Højbjerg i et interview med DR og understreger.

– Jeg sagde, at jeg var meget beæret over snakken og interessen, men jeg følte, at jeg var opvokset i Danmark hele mit liv og havde været igennem systemerne der. Jeg følte, at det var med den danske trøje, at jeg ville føle mig hjemme, lyder det fra den danske midtbanemotor.

LIVE: De danske spiller er kommet på banen til opvarmning

Danmark møder i skrivende stund Frankrig ved VM. Kampen kan følges på TV2.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer