4 min læsning137 VM-spillere repræsenterer ikke deres fødenation – én dansker på listen

830 spillere deltager lige nu ved VM i Qatar. Cirka 16,5 procent af dem repræsenterer et land, som de ikke er født i. Én spiller fra den danske trup er på listen, mens Tunesiens Anis Slimane er den eneste spiller født i Danmark, der repræsenterer en anden nation.

4 min læsning
137 spillere ved dette VM repræsenterer en nation, som de ikke er født i. Robert Skov er eneste dansker på listen.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kun fire af de 32 nationer ved dette års VM-slutrunde består udelukkende af spillere født i det pågældende land.

De fire lande er Argentina, Saudi Arabien, Brasilien og Sydkorea, mens Danmark er en af ni nationer, der alle har én spiller med, der ikke er født i det land, de repræsenterer i Qatar.

Brøndbys Anis Ben Slimane er den eneste spiller født i Danmark, der ikke repræsenterer Danmark, da han i stedet tørner ud for Tunesien, der i første kamp fik 0-0 mod netop Danmark.

I Danmarks tilfælde er det Robert Skov, der modsat hvad de fleste måske tror, ikke er født i Silkeborg. Den danske Hoffenheim-spiller blev født i spanske Marbella, hvor hans far i maj 1996 arbejdede.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Skov boede kun i Spanien de første seks måneder af sit liv, og selvom han derfor principielt kunne have repræsenteret Luis Enriques spanske landshold, så har det aldrig været på tale for kantspilleren, der føler sig pæredansk. Det fortalte han i 2019 til Fyens Stiftstidende.

Ved VM i Qatar deltager i alt 830 spillere. Det tal kunne have lydt på 832 spillere, men Iran har kun udtaget 25 af de mulige 26 spillere, mens Frankrig aldrig udtog en erstatning for skadede Karim Benzema.

VM-chok belønnes gavmildt: Hele truppen får en Rolls Royce

Netop Frankrig er ikke overraskende det land, der har ’leveret’ flest spillere til de 31 andre nationer ved VM, mens kun tre af spillerne i den 25 mand store franske trup er født udenfor Frankrig.

Ikke færre end 38 spillere kunne have repræsenteret Les Bleus, da de er født i Frankrig, og således er der altså mere end dobbelt så mange fransk-fødte spillere med ved VM, som der er spillere i den franske trup.

Særligt de tre afrikanske nationer Tunesien, Senegal og Cameroun skal være glade for de mange fodboldskoler i Frankrig. De tre nationer har henholdsvis ti, ni og otte franskfødte spillere i tuppen.Det er dog Marokko der løber med prisen for flest VM-spillere, der ikke er født i den nation, de repræsenterer. Hele 14 af de 26 marokkanere er født i enten Cananda, Spanein, Frankrig, Holland, Belgien eller Italien.

Kilde: Jaime F. Macias.

Bemærkelsesværdigt er det desuden, at 10 spillere i den walisiske trup er født uden for Wales, hvoraf de ni er født i nabolandet England. Walisiske Ben Davies har faktisk boet tre år i Danmark, hvor han spillede ungdomsfodbold i Viborg, mens han far arbejdede hos Grundfos.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer