VM 2022

3 min læsningMakienok har stadig første Horsens-mål til gode: Et fantastisk våben

Simon Makienok har stadig sin første scoring i AC Horsens-trøjen til gode, efter han vendte retur til dansk fodbold i sommer. Oprykkernes cheftræner har dog meget positivt at sige om den stærke angriber, som han forventer kan få en endnu større rolle efter vinterpausen.

3 min læsning
AC Horsens, Simon Makienok, Jens Berthel Askou, Superligaen.

Efter otte år som udlandsprofessionel, vendte Simon Makienok retur til dansk fodbold i sommer.

Her stod AC Horsens klar med åbne arme, og den store angriber skrev under på en aftale af et års varighed.

Siden er det blevet til 11 optrædener i AC Horsens-trøjen for Simon Makienok i efteråret, men målene lader fortsat vente på sig.

De manglende mål får dog ikke oprykkernes cheftræner, Jens Berthel Askou, til at fortrække en mine, da han bliver spurgt ind til, hvor meget man regner med at kunne få ud af Simon Makienok i klubben.

– Jamen, meget. Det regner vi da med, lyder det korte svar til campo.dk.

AC Horsens-træneren fortæller videre, at Simon Makienok er faldet godt til i klubben. Han beskriver den store angriber som en “varm, hyggelig og jordbunden fyr, som stadigvæk er sulten og ambitiøs.”

– Det er fedt, og på den måde passer han fantastisk ind, folk har taget godt imod ham og han har også selv gjort sit for at falde godt til, siger Jens Berthel Askou.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Det er dog ikke kun Simon Makienoks personlighed, der ifølge cheftræneren har været et godt match med AC Horsens.

– Han er jo en bomstærk opspilsstation. Det der med at kunne lægge en bold henover modstanderens pres, som vi kan holde fast i. Selv de mest håbløse bolde kan han jo tage fat i og få noget ud af. Han er jo brølstærk, og selvom der hænger tre mand på ryggen af ham, så holder han dem jo væk og får raget bolden til sig. Det er et fantastisk våben at have.

– Han er jo også rent faktisk en teknisk dygtig spiller, som kan spille med i det flade spil også. Så den del undervurderer man måske lidt.

– Og så har han en fantastisk evne til at gøre indlæg, der ikke er slået så godt og ikke nødvendigvis ligger til, at man kan afslutte på dem, men at få gjort dem til chancer ved at lægge bolden af inde i feltet eller omkring feltet.

– Han har et blik for sine medspillere i forhold til at suge noget til sig, og lige pludseligt opstår der rum, hvor han lige kan lægge bolden af med hovedet eller med brystet – også nogle meget svære bolde, som andre spillere ville bøvle med bare at få hovedet på, siger Jens Berthel Askou.

Den lange vinterpause i Superligaen giver nu AC Horsens-træneren mulighed for at arbejde videre med Simon Makienoks kompetencer, inden det går løs for oprykkerne igen i foråret.

– Det er jo nogle af de kvaliteter, han har, og som han også har vist godt frem. Det glæder vi os til at dyrke endnu mere på holdet henover vinteren, så vi kan få endnu mere glæde af den dimension.

Hjemvendte Makienok: Jeg er bedre nu end tidligere

AC Horsens overvintrer lige nu på niendepladsen i Superligaen, hvor man er en del af det store felt af klubber, der spiller med om top seks i foråret. AC Horsens har kun to point op til Silkeborg IF på fjerdepladsen.

Simon Makienok fik sit helt store gennembrud i Brøndby IF, hvor han blev hentet til fra HB Køge tilbage i 2012. Efter to og et halv år gik turen til italienske Palermo, og han har sidenhen været forbi tysk, engelsk og hollandsk fodbold, inden han altså vendte retur til dansk fodbold i sommer.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer