VM 2022

4 min læsningHjemvendte Makienok: Jeg er bedre nu end tidligere

Simon Makienok var topscorer for Brøndby, da han senest var i Superligaen. Nu tørner han ud for AC Horsens og mener selv, han er en blevet en bedre spiller siden sidst.

4 min læsning
Simon Makienok vurderer sig selv bedre end senest, han var i Superligaen
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Topscorer i Brøndby IF og med på landsholdet.

Sådan var det senest, Simon Makienok spillede i den danske Superliga. Nu er han tilbage og spiller for AC Horsens.

Den 31-årige angriber mener, han er en bedre spiller nu, end da han løb rundt på de danske superligastadions for otte år siden. Det fortæller han til campo.dk.

Artiklen fortsætter efter reklamen

– Jeg synes, jeg er blevet meget mere stabil. Jeg er blevet dygtigere til mine spidskompetencer – især i duelspillet og måden at holde fast i bolden og være targetman på, siger Simon Makienok til campo.dk og fortsætter:

– Jeg synes også, jeg var god til det senest, jeg spillede i Superligaen, men jeg synes, jeg er blevet endnu dygtigere. Og så synes jeg generelt, jeg er blevet en klogere spiller og har fået en masse erfaring.

Makienok efter retur til Superligaen: Brøndby-skifte havde ikke været perfekt

Den vurdering bliver bakket op af Makienoks cheftræner i AC Horsens, Jens Berthel Askou, der især lægger vægt på den to meter høje angribers erfaring.

– Han har fået noget mere ro. Jeg synes, han virker enormt rolig og afklaret. Og klog, snu. Han er meget mere i balance. Teknisk ser det rigtig godt ud også i forhold til hans afslutninger. Jeg er slet ikke i tvivl om, at han har lært noget af at have været ude at spille med nogle rigtig dygtige spillere, siger han og fortsætter:

– Der sker noget, når du når op sidst i 20’erne eller i starten af 30’erne, når du har været i gamet nok. Han ved naturligt, hvad han skal gøre i de enkelte situationer.

Horsens målfarlige talisman: Jeg vil være topscorer og til udlandet

Horsens-cheftræneren lavede i september en sjov sammenligning mellem Simon Makienok og en gammel sportsvogn i et interview med TV3 Sport:

– Nu har Simon ikke nået at vise sig så meget frem endnu. Det er lidt ligesom en gammel sportsvogn, der har stået i garagen i ti år, sagde Jens Berthel Askou og uddybede:

– Det kan godt være, du tænder for motoren og hører, om den brummer rigtigt. Men du går ikke lige ud og kører 300 kilometer for fuld drøn i den den første dag. Så han skal lige have lidt tid til at blive varm.

Horsens-træner om hjemvendt Makienok: En gammel sportsvogn der har stået i garagen i ti år

Nu er vi længere fremme i sæsonen, og cheftræneren mener, at den værste rust er banket af ‘sportsvognen-Makienok’, der i udlandet har spillet for klubber som Palermo, Preston og senest St. Pauli.

– Ja, det synes jeg. Det begynder at ligne en rigtig fin bil, som der stadig er masser af kilometer i endnu. Nu har vi haft den ude og testkøre den lidt og haft den på værksted, og den begynder efterhånden at se rigtig fin ud, siger Jens Berthel Askou og fastslår:

– Jeg har store forventninger til, at han kan blive en stor gevinst for os, når han kommer i topform.

Simon Makienok har indtil videre fået godt og vel 90 minutters spilletid for AC Horsens fordelt på fire kampe i Superligaen. Senest startede han inde for østjyderne i 2-1 nederlaget ude til Silkeborg IF.

Mandag aften kan angriberen føje flere spilleminutter til for AC Horsens, da han er med i truppen til hjemmekampen mod AaB. Der er kick off klokken 19.00, og du kan se opgøret på TV3 Sport og Viaplay.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer