Endnu en VM-overraskelse: Tandløse Holland havde store problemer mod Ecuador

Holland levede langt fra op til favoritværdigheden, da de fredag aften havde muligheden for at spille sig videre som den første nation ved VM 2022.

Holland-Ecuador, VM 2022, VM Qatar.

Endnu en overraskelse har ramt VM-slutrunden i Qatar.

Her formåede Holland nemlig ikke at slå Ecuador over to gange 45 minutter plus det løse. Kampen endte 1-1.

Bevares, det er langt fra det mest overraskende resultat ved dette VM, hvor Tyskland har tabt til Japan, og Argentina blev slået af Saudi-Arabien.

I fredagens opgør var der dog alligevel tale om nummer otte mod nummer 44 på FIFA’s verdensrangliste, og de fleste havde derfor nok forventet, at Holland ville sejre og dermed spille sig videre som den første nation ved VM 2022.

Det mest overraskende ved kampen er dog nok, at det måske endda er hollænderne, som bør føle sig mest tilfredse med det uafgjorte resultat.

De orangeklædte europæere kom ellers bedst fra start, da PSV-angriberen Cody Gakpo endnu en gang bragte Holland i front. Denne gang skulle han blot bruge seks minutter, inden han nettede.

Som kampen skred frem fik Ecuador dog ved flere lejligheder vist, at de ikke lod sig slå ud af at være kommet bagud tidligt i opgøret.

Kort før pausen fik Ecuador da også bolden i mål, men Pervis Estupinans scoring blev efterfølgende underkendt for offside – til stor frustration og undren for de ecuadorianske spillere.

Efter pausen lugtede Ecuador blod, og allerede fire minutter inde i anden halvleg kom forløsningen.

Her fik Pervis Estupinan endnu en gang plads til at afslutte mod mål, men Andries Noppert fik afværget i første omgang.

Ingen andre end Enner Valencia stod dog klar ved riposten, og så kunne han ellers notere sig for sit tredje mål ved slutrunden i Qatar.

Resten af kampen var en forholdsvis jævnbyrdig affære, men Ecuador kom frem til de største chancer, blandt andet med en afslutning på træværket. Hollænderne fik aldrig spillet til at flyde.

Ingen af de to nationer formåede at få netmaskerne til at blafre yderligere, og efter seks minutters tillægstid blev kampen fløjtet af med resultatet 1-1.

Qatars første VM-mål nogensinde var ikke nok mod Senegal

Enner Valencia er nu ene om at være VM-topscorer igen.

Holland møder Qatar i sidste kamp, og Ecuador nu kan nøjes med uafgjort mod Senegal i den sidste kamp for at sikre sig videre avancement ved slutrunden.