VM 2026

Qatars første VM-mål nogensinde var ikke nok mod Senegal

Mohammed Muntari blev den første qatarske fodboldspiller til at score ved en VM-slutrunde nogensinde, men målet rakte ikke til point mod Senegal for værtsnationen.

Qatar-Senegal, VM 2022, VM Qatar.

Havde man selv de mindste forventninger til Qatars landshold ved VM-slutrunden, blev de formentlig pakket væk efter åbningskampen mod Ecuador.

Her tabte værtsnationen med 2-0, og især i første halvleg var det svært at se, at Qatar skulle have noget som helst at skulle have sagt i sine kampe ved VM 2022.

Fredag var værterne så på banen igen, denne gang imod Senegal. Og selvom det i fredagens opgør blev til et 3-1-nederlag mod afrikanerne, fik Qatar stadig taget revanche i forhold til præstationen fra åbningskampen.

Senegal fik først bragt sig i front efter 41 minutter, da Boulaye Dia udnyttede et qatarsk forsvarskoks.

Stillingen holdt til pausen, men allerede tre minutter inde i anden halvleg udbyggede Senegal føringen til 2-0 på et mål scoret af Famara Diedhiou.

Efter 2-0-målet trak hjemmeholdet dog i arbejdstøjet, og qatarerne formåede at lægge et tungt pres på Senegal.

Med 78 minutter kom forløsningen endeligt, da Ismaeel Mohammad fik tid og plads til at sende et præcist indlæg ind i det senegalesiske felt. Her kom netop indskiftede Mohammed Muntari først på bolden, og så blev der ellers skrevet historie.

Reduceringen til 2-1 er således Qatars første mål ved en VM-slutrunde nogensinde – og måske det eneste mange år endnu.

Qatar formåede nemlig ikke at udligne, og til trods for vild jubel på lægterne var det i stedet gik Senegal, der gik ned og slukkede for Qatars VM-drømme blot seks minutter efter Muntaris mål. Her var det Marseille-angriberen Bamba Dieng, der gjorde det onde ved værtsnationen.

Efter ‘sølle’ seks minutters tillægstid blev kampen fløjtet af. 3-1 til Senegal, der nu blot mangler at spille en skæbnekamp mod Ecuador om videre avancement. Qatar er så godt som ude af VM-slutrunden.