2 min læsningEcuadors VM-topscorer blandt de allerbedste: Kun Messi og Ronaldo kan være med

Ecuadors Enner Valencia er i færd med en imponernede VM-slutrunde, hvor han har scoret samtlige af Ecuadors tre mål indtil videre.

2 min læsning
Enner Valencia, VM 2022, VM Qatar, VM-topscorer, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi.

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og… Enner Valencia?

Ja, det tredje navn i den konstellation er måske ikke et ‘household name’ på niveau med Messi eller Ronaldo. Men det burde det måske at være – i hvert fald i VM-sammenhæng.

Enner Valencia er således den aktuelle topscorer ved dette års VM i Qatar, efter han scorede sit tredje mål ved slutrunden fredag.

Det er dog ikke kun ved denne VM-slutrunde, at Enner Valencia har fundet vej til netmaskerne. I 2014 scorede han således også tre gange i gruppespillet.

Det britiske sportsanalysefirma, Opta, skriver nu på Twitter, at Enner Valencia med sit mål fredag er nærmest historisk målfarlig i gruppespillet ved VM.

Med sine i alt seks mål i gruppespillet ved VM-slutrunderne siden 2014, er det nemlig kun Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, der kan være med. De to verdensstjerner har også begge scoret seks gange i gruppespillet ved VM-slutrunderne siden 2014.

Ingen andre har formået at nette så mange gange sammenlagt i gruppespillet ved de seneste tre VM-slutrunder.

Endnu mere imponerende er det, at Enner Valencia og Ecuador ikke kvalificerede sig til VM 2018 i Rusland, hvorfor han selvsagt ikke kunne udbygge sin statistik.

Enner Valencia er desuden den eneste ecuadorianske spiller, der har fået banket bolden i kassen ved VM 2022 indtil videre. Det har resulteret i først en 2-0-sejr i åbningskampen mod værtsnationen Qatar, og senest 1-1 mod Holland fredag.

Tirsdag har han så chancen for at trække fra Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, når Ecuador med uafgjort mod Senegal kan avancere til knockout-fasen ved VM 2022.

Endnu en VM-overraskelse: Tandløse Holland havde store problemer mod Ecuador

Cristiano Ronaldo og Lionel Messi har dog begge muligheden for at overhale Enner Valencia inden da. Ecuador har således spillet to kampe ved VM-slutrunden, mens Portugal og Argentina begge kun har spillet en enkelt kamp.

Messi og Argentina møder Mexico lørdag aften klokken 20.00, mens Ronaldo og Portugal først skal i aktion igen mandag mod Uruguay.

Enner Valencia spiller til dagligt for tyrkiske Fenerbache, men har tidligere i karrieren tørnet ud for Everton og West Ham.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer