Endnu et kæmpe VM-chok: Tyskland snubler mod Japan

VM 2022 har allerede budt på flere overraskelser, og tirsdag kom endnu en overraskelse af den helt store slags.

VM 2022, Japan, Tyskland.

Ved VM-slutrunden i 2018 røg Tyskland højst overraskende ud i gruppespillet. Nu kan samme historie være ved at gentage sig.

I hvert fald ser det allerede efter første kamp svært ud for tyskerne, der onsdag eftermiddag tabte med 2-1 til Japan.

Tyskland dominerede ellers kampen i stor stil i første halvleg, men et mål annulleret for offside efter VAR-tjek, manglende kynisme og en stor præstation af Shuichi Gonda i Japans mål gjorde, at tyskerne måtte nøjes med en 1-0-føring ved pausen.

Kampbilledet og favoritværdigheden taget i betragtning, forventede de fleste vel nok, at pauseføringen ville række til en sejr for tyskerne.

Tyskland havde da også flere store chancer i løbet af anden halvleg, men det var stolpe ud for vores naboer syd for grænsen.

Som anden halvleg skred frem, fik Japan dog ædt sig bedre og bedre ind i kampen.

Så selvom Ritsu Doans udlignende mål til 1-1 efter 75 minutter kom som en overraskelse, var det ikke decideret ufortjent, kampens aktuelle status taget i betragtning.

Sensationen lurede efterfølgende lige om hjørnet, og der gik da heller ikke længe, inden Japan kom på 2-1. Det skete, da Takuma Asano bragede bolden i mål efter 83 minutter.

De japanske spillere lignede efterfølgende nogen, der lige havde avanceret til VM-finalen, da 2-1-scoringen blev fejret.

Tyskland forsøgte at rejse sig og lagde et tungt pres i kampens sidste kvarter, men Japan og den storspillende Shuichi Gonda holdt tyskerne fra fadet.

Dermed blev sensationen en realitet, og den japanske eufori tog over efter slutfløjt.

VM-overraskelser: Her er fem af de største overraskelser ved VM gennem historien

De to resterende nationer i puljen er Spanien og Costa Rica, og tyskerne har dermed fået et alvorligt benspænd i kampen på videre avancement.

Tysklands 2-1-nederlag mod Japan bliver kun overgået af Argentinas ditto mod Saudi-Arabien i forhold til overrasekende resultater ved VM 2022.

Det er første gang nogensinde, at Japans herre A-landshold har slået Tyskland.