VM 2022

2 min læsningLyngby sender mand til VM: Skal hjælpe Hjulmand

Lyngbys assistenttræner, Jonathan Hartmann, skal være en del af den danske stab ved VM-slutrunden.

2 min læsning
Kasper Hjulmand, Danmark, VM 2022, VM Qatar, Lyngby Boldklub.

“Lyngby Boldklub har fået en mand udtaget til VM!”

Sådan skriver den nedrykningstruede superligaklub på sin hjemmeside.

Det har ikke ligefrem kørt på skinner i Lyngby Boldklub dette efterår, og De Kongeblå kan således se sig selv overvintre som bundprop i Superligaen med en pointhøst på blot otte point i 17 kampe.

Det skuffende efterår har dog ikke fået konsekvenser for klubbens assistenttræner, Jonathan Hartmann, der nu drager til Qatar for at tilslutte sig staben i den danske VM-lejr.

Ved VM-slutrunden i Qatar bliver Jonathan Hartmanns fornemmeste opgave at udføre sit arbejde som ‘scout’ for den danske lejr.

Det er langt fra første gang, at Lyngby-assistenten bliver kaldt på landsholdsopgave. Han har nemlig arbejdet som scout siden Kasper Hjulmand tog over som dansk landstræner.

– Jeg har arbejdet for landsholdet i to et halvt år, så VM i Qatar bliver min anden slutrunde som scout for landsholdet.

– Min vigtigste opgave er at være sparringspartner til landstrænerteamet på modstanderanalyserne. De er selv er mega stærke på området og har selv en analytiker tilknyttet, så mine analyser er en slags second opinion, siger Jonathan Hartmann til Lyngbys hjemmeside.

Han er dog ikke den eneste af sin slags i den danske VM-lejr. Alligevel er der ingen tvivl om, at det ikke er en badeferie, han skal på.

– Udover mig er der tre andre scouts, som har samme rolle. Vi har samtlige gruppekampe fordelt imellem os, og jeg har 22 kampe selv, så der bliver nok at se til.

Selvom Jonathan Hartmann har 22 kampe at følge ved VM-slutrunden, er der særligt én kamp, som han ser frem til. Og ikke ulig mange danskere, er der kampen mellem Danmark og Frankrig.

Lyngby-assistenten har dog nok lidt mere på spil, end hvad de almindelige danske fodboldfan har.

– Jeg glæder mig mest til at se Danmark mod Frankrig, fordi det bliver kulminationen på en del af mit arbejde i det sidste halvandet år.

– Jeg har haft ansvar for at følge Frankrig som scout pga. vores Nations League-gruppe og sidenhen VM, så jeg har set kampe med dem over det meste af Europa, siger Jonathan Hartmann.

Fransk tidligere landsholdsprofil spår: Danmark vinder det hele

Danmark spiller sin første kamp ved VM-slutrunden tirsdag mod Tunesien, inden Frankrigventer lørdag den 26. november.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer