VM 2022

3 min læsningÅbningsceremonien til VM 2022 i Qatar – det skal du vide

Det mest kontroversielle VM bliver snart sparket igang. Her er alt hvad du behøver at vide om åbningsceremonien til VM 2022 i Qatar.

3 min læsning
Åbningsceremonien til VM 2022 i Qatar bliver afholdt på Al Bayt stadion i Al Khor nord for Doha.
Foto: Ibrahem Alomari / Ritzau Scanpix

Åbningsceremonien til VM 2022 i Qatar sparker slutrunden i gang foran 60.000 tilskuere hvor Bollywood-stjerner og internationale kunstnere står til at optræde.

Det får altid en vis opmærksomhed, når VM åbnes med fest og farver, men åbningsceremonien til VM 2022 i Qatar kommer formentlig til at rende med den største opmærksomhed af alle indtil nu.

VM-slutrunden har nemlig mødt enorm kritik fra mange vestlige lande, og omstændighederne omkring VM er meget anderledes, end vi er vant til.

Der er for eksempel forbud mod at drikke øl i Qatar, du må ikke kramme og kærtegne i det offentlige rum og det er forbudt at være homoseksuel i Qatar. Blot nogle af de forbud, fodboldfans og rejsende til slutrunden bliver mødt af.

Åbningsceremonien til den første kamp i Qatar blev i august 2022 rykket frem til søndag den 20. november, så Qatar og Ecuador åbner slutrunden alene. Alternativt ville to andre kampe være spillet inden, hvilket havde været for første gang i VM-historien.

Resten af VM-programmet følger nu fra den 21. november og frem. Efter beslutningen om at rykke åbningskampen meldte FIFA og arrangørerne følgende ud:

Ændringen sikrer kontinuitet i en lang tradition for at markere starten på FIFA Verdensmesterskabet med en åbningsceremoni i anledning af den første kamp med enten værterne eller de forsvarende mestre.”

Åbningsceremonien til VM 2022 i Qatar i detaljer:

  • Åbningsceremonien til VM 2022 i Qatar finder sted søndag den 20. november
  • Åbningsceremonien begynder cirka klokken 16.00 dansk tid – en time før kampstart
  • Åbningsceremonien til VM 2022 finder sted på Al Bayt stadion i byen Al Khor 
  • Åbningskampen står mellem Qatar og Ecuador fra Gruppe A
  • På rygtebasis deltager Bollywoodstjernen Nora Fatehi i åbningsceremonien
  • Og også kunstnere som Robbie Williams, Black Eyed Peas og Shakira er blevet nævnt men endnu ikke bekræftet
  • En kunstner, der med sikkerhed optræder ved åbningsceremonien til VM 2022 i Qatar er BTS’ Jungkook. BTS står for ‘Bangtan Boys’ og er et populært Kpop-boyband fra Sydkorea.  
  • Jungkook er et af de mest populære medlemmer af bandet 

Du kan se åbningsceremonien til VM 2022 på TV 2 fra klokken 15.45.

Al Bayt stadion danner rammen for åbningsceremonien til VM i Qatar, Foto: Ritzau Scanpix / REUTERS/Marko Djurica
Jung Kook står til at optræde til åbningsceremonien til VM 2022 i Qatar

La’eeb er maskotten til VM 2022, som også vil fylde meget til åbningsceremonien og under hele VM. Foto: Ritzau Scanpix / MIGUEL MEDINA / AFP

Efter endt åbningsceremoni til VM 2022 bliver det italienske Daniele Orsato, der fløjter åbningskampen i gang mellem Qatar og Ecuador.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer