VM 2022

3 min læsningForbud mod at drikke øl i Qatar – FIFA og Qatar i kovending

Det har altid været planen, at fans til fodbold VM godt kunne drikke øl i bestemte områder udenfor stadioner til slutrunden. Men nu har ørkenstaten Qatar foretaget en kovending. Campo.dk forklarer, hvorfor der nu er et mere generelt forbud mod at drikke øl i Qatar.

3 min læsning
Der er forbud mod at drikke øl i Qatar, så der bliver kun solgt alkoholfrie øl på og rundt om alle stadioner til VM i Qatar
Foto: Ritzau Scanpix / REUTERS / Muath Freij

Normalt er det forbudt at drikke øl og alkohol i det offentlige rum i Qatar.

Under VM var det dog meningen, at fodboldfans godt kunne drikke en kold fadøl rundt om kampene og i zoner udenfor stadion.

Men i den forgange uge har Qatar ændret på reglerne i landet, så der nu også er forbud mod at drikke øl i de fan-områder, der ellers hele tiden har været planlagt rundt om stadionerne.

Der bliver altså et farvel til at slukke tørsten i en kold Budweiser før kampene til VM. Med det nye forbud mod at drikke øl er der kun en løsning tilbage, hvis du vil køles ned af de dyre dråber: Din øl skal være alkoholfri!

Apropos dyre dråber. Øllene fra den officielle VM-sponsor Budweiser stod til at koste 50 lokale Rial eller svarende til 100 danske kroner. For en øl.

Et priskilt på stadion før der blev indført forbud mod at drikke øl i Qatar. Der bliver nu kun solgt alkoholfrie øl på og rundt om alle stadioner til VM i Qatar
Foto: Ritzau Scanpix / REUTERS / Muath Freij

Det Internationale Fodboldforbund, FIFA, tabte altså kampen om forbud mod at drikke øl til VM. FIFA skrev tidligere på ugen følgende i et Twitteropslag.

– På baggrund af diskussioner mellem værtslandets myndigheder og FIFA er det besluttet, at salget af alkohol fokuseres omkring FIFA’s fan-festival, andre fan-destinationer og steder med licens, hvilket samtidig fjerner salget af øl indenfor stadion-områderne.

Også i områderne udenfor stadioner i Qatar er der forbud mod at drikke øl. Foto: Ritzau Scanpix

Som det fremgår af FIFAs udmelding, vil der være udvalgte fan-områder væk fra stadioner, ligesom der generelt er udvalgte hoteller og restaurationer, hvor det ikke er forbudt at drikke øl til VM i Qatar.

Generelt forbud mod at drikke øl i Qatar

Der er flere strenge restriktioner i Qatar, hvis man normalt går i byen i vestlige lande.

Der er et helt generelt forbud mod at drikke øl og andre alkoholiske drikke i Qatar, når du befinder dig i det offentlige rum, og din opførsel kan også bringe dig på afveje.

Det danske udenrigsministerie skriver følgende i sin rejsevejledning:

Seksuelle forhold mellem mænd og kvinder, der ikke er gift med hinanden, samt mellem personer af samme køn er forbudt og straffes hårdt. Under VM har Qatar dog tilkendegivet, at alle er velkomne, og at ugifte venner eller par, også af samme køn, kan bo på samme værelse, så længe man respekterer lovgivningen i Qatar. 

Alle former for fysiske kærtegn på offentlige steder bør dog undgås. Berøring kan blive opfattet som stødende, uanset køn, seksuel orientering eller hensigt. I kan risikere chikane og anholdelse. 

Du kan læse meget mere om VM i vores generelle VM-overblik.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer