VM 2022

2 min læsningQatar i u-vending kort før VM: Vil fjerne øl fra stadions

Lovgivningen omkring øl ved VM i Qatar er i forvejen streng, men nu vil værtsnationen også have fjernet den alkoholiske drik fra stadions ved slutrunden.

2 min læsning
VM-slutrunde, VM 2022, VM Qatar, er øl forbudt i Qatar?

Som fan ved VM-slutrunden i Qatar har man i forvejen meget begrænset mulighed for at købe sig en kold øl i den glohede varme.

Nu skriver flere af verdens medier, herunder The Times, at det meget vel kan blive endnu sværere.

Således skulle værtsnationen nu være i færd med lidt af en u-vending i forhold til den aftale, man ellers havde indgået med FIFA.

Som det ser ud lige nu, er det muligt at købe en øl i områderne lige udenfor stadions, i fanzonerne og på hoteller ved VM-slutrunden i Qatar.

Lørdag kunne en af FIFA’s hovedsponsorer, Budweiser, så berette, at man var blevet bedt om at sælge sine øl på mindre prominente lokationer.

Nu forlyder det sig dog, at Qatar vil tage den skridtet videre.

Således skriver The Times, at FIFA og Budweiser er i færd med at diskutere mulighederne, efter det er kommet frem, at Qatar nu ønsker at forbyde øl fra samtlige VM-stadions ved slutrunden. Noget, der ellers har været tilladt indtil nu.

Budweiser er en af FIFA’s største partnere ved VM-slutrunden, og hvis det ikoniske øl-brand bliver frataget muligheden for at være synlige med sit produkt ved kampene under VM, vil det være et brud på den mange millioner kroner store kontrakt, som FIFA og Budweiser har med hinanden.

Lykkes Qatar med at få gjort øl forbudt på stadions ved VM-slutrunden, vil det kun være muligt for fans at købe øl i en udvalgt fan-park. Her har Budweiser i øvrigt meldt ud, at en halv liter øl kommer til at koste 11,60 pund, svarende til 99 kroner.

Ifølge The Guardian kan de tørstige VM-fans også købe øl hjemme på hotellerne. Her er prisen typisk et sted mellem 12 og 15 pund, svarende til mellem 102 og 128 kroner.

Før du rejser til Qatar: Undgå kærtegn og øl i det offentlige rum – og glem alt om tage birkes med

Beslutningen om øl-salget på de forskellige VM-stadions forventes at blive truffet endegyldigt i løbet af fredag.

VM-slutrunden skydes i gang søndag, når værtsnationen Qatar tager imod Ecuador.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer