VM 2022

2 min læsningSportsadvokat: Manchester United kan annullere Ronaldos kontrakt og samtidig beholde ham

Manchester United er endnu ikke kommet med et egentligt modsvar på Cristiano Ronaldos famøse interview, men klubben ventes at straffe portugiseren.

2 min læsning
Manchester United kan ifølge en sportsadvokat fyre Cristiano Ronaldo men samtidig beholde ham, hvis han har begået kontraktbrud.
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Manchester United har endnu ikke for alvor reageret.

Den engelske storklub måtte søndag aften, som alle andre i fodboldverdenen, se sin stjernespiller, Cristiano Ronaldo, ytre sig i enddog særdeles negative vendinger i et interview med journalist og tv-personligheden Piers Morgan.

Kæmpe Ronaldo-bombe: Manchester United har forrådt mig

Godt nok har klubben i en officiel udmelding noteret interviewet, men nogen egentlig reaktion var der ikke tale om.

Det har dog ikke forhindret hverken medier eller enkelte personer i at spekulere i, hvilke repressalier interviewet får for Cristiano Ronaldo.

At Manchester United kommer til at straffe Ronaldo på den ene eller anden måde, er der næppe nogen tvivl om, og hvis man spørger sportsadvokat David Seligman, så kan den engelske storklub tage et særdeles markant skridt.

Umiddelbart kunne Ronaldos udtalelse lugte af, at portugiseren forsøger at blive opsagt, så han i januar vil være fri til at finde en ny klub, men det kan Manchester United potentielt blokere for.

– FIFA-regler/ retspraksis i forhold til spillerregistrering er ikke så simple. United kunne annullere kontrakten men beholde spillerens registrering med et mål om kompensation for øje, hvis annulleringen skyldes Ronaldos adfærd. Ronaldos retsposition er vældig interessant nu, lyder det fra David Seligman ifølge sportskeeda.

Medie: Ronaldo straffes – får enorm bøde for vanvittigt interview

At Manchester United har hjemmel til at annullere Ronaldos kontrakt, er Seligman ikke meget usikker på.

– Efter det interview har Manchester United formentlig forudsætninger for at annullere Ronaldos kontrakt – Brud på tillid og fortrolighed så vel som de gensidige aftaler i forhold til at bringe klubben i vanry.

– Manchester United kan formentlig også tilbageholde agenthonorarer. Agenter betales for ‘yderligere service’ for at opretholde et stabilt forhold mellem klub og spiller – Det er det modsatte af, hvad dette interview lader til at være!

Cristiano Ronaldo er netop rejst til Qatar, hvor han for femte gang i træk skal repræsentere det portugisiske landshold.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer