VM 2022

3 min læsningOvernat i en container for 1500 kroner og drik en øl for 675 kroner på en sportsbar – nogen der vil med til VM 2022 i Qatar?

Qatar kræver angiveligt vanvittige summer fra VM-fans for at overnatte i containers og for at købe alkoholiske drikkevarer på sportsbarer, når VM 2022 i Qatar løber af stablen fra den 20. november.

3 min læsning
Se rejsevejledningen for fans, der tager til VM 2022 i Qatar.
Foto: Odd Andersen/AFP/Ritzau Scanpix

Der har været konstant kritiske røster, siden det i 2010 stod klart, at VM-slutrunden i 2022 skulle afholdes i Qatar.

Menneskerettigheder, homoseksuelles rettigheder, migrantarbejderes rettigheder og kvindesyn har været blandt de mange kritikpunkter vedrørende ørkenstaten.

Og nu breder flere nye kritikpunkter sig så i forhold til VM-slutrunden.

Ifølge BBC forventes mere end en million fans at rejse til Qatar i forbindelse med VM-slutrunden.

Men i marts havde landet kun 30.000 hotelværelser, hvoraf 80 procent allerede var booket af FIFA til fodboldhold, embedsmænd og sponsorer.

Nu florere nye billeder af de dystre indkvarteringer, der umiddelbart skal være løsningen på pladsmanglen i Qatar. Det er her de mange VM-fans kan se frem til at overnatte.

Sepp Blatter om VM 2022 i Qatar: Qatar er en fejl og valget var dårligt

Og på trods af de ikke så flatterende indkvarteringsmuligheder skal fans angivelig alligevel betale enorme summer for en overnatning.

Således koster én enkelt overnatning i en container i Qatar under VM-slutrunden angiveligt i omegnen af 1500 kroner.

Læs mere om de mildest talt vanvittige øl-priser på sportsbarer under VM 2022 i Qatar efter tweetet

Øl koster ligeledes VM-fans i dyre domme i Qatar

Men ikke nok med, at indkvartering og overnatning i Qatar koster de mange fodboldfans en mindre formue, så vil det også koste i dyre domme at se en VM-kamp på en sportsbar og drikke en øl dertil.

Ifølge iSport opkræver Marriott Hotels Champions Sports Bar omkring 400 kroner for at se én enkelt kamp i gruppespillet på baren inklusiv tre drikkevarer.

Det lyder måske ikke så slemt, men det er altså per kamp, og prisen vil kun stige med tiden under VM-slutrunden.

Medie: Fans betales for god omtale af VM 2022 i Qatar

Således vil samme deal i knockout-stadierne koste omkring 1500 kroner og i semifinalerne koste i omegnen af 2000 kroner – altså svarende til cirka 675 kroner per drikkevarer. Og det kræves, at man køber en sådan deal for overhovedet at kunne komme ind på baren – per kamp.

Det er blevet rapporteret, at selv de mindre fancy sportsbarer opkræver adgangsgebyrer, hvor der medfølger drikkekuponer. For de billigste barer kan en fodboldfan slippe med mellem 300 kroner og 850 kroner per kamp.

Alkoholpriserne i Qatar skulle angiveligt være nogle af de højeste i verden på grund af en såkaldt ‘syndeafgift’, som de lokale myndigheder har indført.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer