VM 2022

1 min læsningSepp Blatter om VM 2022 i Qatar: Qatar er en fejl og valget var dårligt

Sepp Blatter var manden i spidsen for FIFA, da Qatar blev valgt som værtsnation for VM 2022. Nu kalder han valget af Qatar en fejl.

1 min læsning
Den tidligere FIFA-præsident Sepp Blatter kalder VM-slutrunden i Qatar en fejl.
Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix

Den omdiskuterede tidligere FIFA-præsident, Sepp Blatter, som tidligere i år blev frikendt i en større korruptionssag, kalder VM-slutrunden i Qatar en fejl.

Den tidligere præsident for FIFA var ellers manden i spidsen, da Qatar i 2010 blev tildelt VM-værtsskabet, men at placerer VM-slutrunden i Qatar var altså et dårligt valg, hvis man spørger ham i dag.

Det fortæller Blatter til den schweiziske avis Tages Anzeiger.

Qatar-beslutningen var i sin tid – og er stadig i dag – præget af kontroverser, herunder påstande om korruption, menneskerettighedskrænkelser og meget mere.

Ifølge mediet skulle Blatter have udtalt, at “Qatar er en fejl. Valget var dårligt. Landet er simpelthen for småt. Fodbold og VM er for stort til Qatar”.

Vanvittig udmelding: Qatar-ambassadør kalder homoseksualitet for en hjerneskade

Han påpeger dog, at FIFA ændrede de kriterier, de bruger til at udvælge værtslande i 2012. Det skete netop i lyset af bekymringer over arbejdsforholdene på turneringsrelaterede byggepladser i Qatar.

Ifølge Blatter er der “siden da taget sociale hensyn og hensyn til menneskerettigheder”.

Blatter gik dog ikke yderligere ind i diskussionen om de yderst omdiskuterede problematikker i Qatar, der lige nu dækkes heftigt rundt om i hele verden.

Medie: Fans betales for god omtale af VM 2022 i Qatar

Blatter, der stod i spidsen for FIFA i 17 år, har senest været involveret i anklager om korruption i sin embedsperiode.

Han er dog blevet frikendt for bedrageri af den schweiziske domstol tilbage i juni. Anklagemyndigheden skulle dog have anket dommen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer