VM 2022

1 min læsningKort før VM-start: Ingen dansk politisk opbakning i Qatar

Danmark bliver ikke politisk repræsenteret ved VM-slutrunden i Qatar, som situationen ser ud lige nu med de igangværende regeringsforhandlinger.

1 min læsning
Danmark bliver ikke politisk repræsenteret ved VM i Qatar som situationen ser ud lige nu
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det danske herrelandshold rejser tirsdag mod Qatar, hvor man om under to uger – helt præcis tirsdag den 22. november klokken 14:00 – tager hul på sin første gruppekamp ved VM-slutrunden mod Tunesien.

Dog bliver der ingen opbakningen fra politisk side, som situationen ser ud lige nu. Det fortæller fungerende kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen torsdag til Politiken:

– Jeg er kun fungerende kulturminister og kan i den egenskab ikke rejse, siger hun og bekræfter, at Danmark ikke kan repræsenteres på ministerniveau, så længe regeringsforhandlingerne fortsat er i gang.

Herudover melder selvsamme medie, at den fungerende kulturminister svarer ja, når hun direkte bliver adspurgt, om det betyder, at Danmark ikke bliver repræsenteret fra politisk side, hvis der ikke er dannet en ny regering inden landsholdets første kamp den 22. november.

Tidligere har det også været heftigt debatteret, om Danmark overhovedet skulle sende politisk opbakning til Qatar i forbindelse med slutrunden på grund af værtslandets kritik for brud på menneskerettighederne.

Overnat i en container for 1500 kroner og drik en øl for 675 kroner på en sportsbar – nogen der vil med til VM 2022 i Qatar?

Noget, der altså nu kun er blevet endnu mere uklart med de igangværende regeringsforhandlinger.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer