VM 2022

5 min læsningFem brasilianske stjerner vraget til VM

Den brasilianske landstræner, Tite, har haft en vanskelig opgave frem mod den kommende VM-slutrunde.

5 min læsning
Den brasilianske landstræner Tite har været nødt til at fravælge nogle særdeles prominente navne til sin VM-trup.
Foto: Yuri Cortez Daniel Apuy/AFP/Ritzau Scanpix

Brasilien kunne formentlig stille tre-fire landshold, som alle ville være i spil til VM-trofæet.

Reglerne vil dog, at landstræner Tite kun må stille med ét hold, selvom han formentlig gerne havde set det anderledes.

Det har betydet at den 61-årige landstræner har måttet vrage adskillige spillere, som ellers ville have været selvskrevne på de fleste af de øvrige 31 landshold, der om to uger er i fuld gang med VM.

Roberto Firmino (Liverpool)

Foto: Edgard Garrido/Reuters/Ritzau Scanpix

Mest bemærkelsesværdigt er det formentlig, at Roberto Firmino er blevet vraget. Den 31-årige Liverpool-angriber har ellers tidligere repræsenteret ‘A Seleção’ 55 gange, hvor han har bidraget med 17 scoringer.

Ud af Tites 26 udtagne spillere er der i forvejen ni angribere, og hos blandt andet Sky Sports bemærkes det da også, at Firmino i denne sæson har scoret flere mål i Premier League end de øvrige fire Premier League-angribere i den brasilianske trup.

Gabriel Magalhães (Arsenal)

Foto: Arsenal FC

I modsætning til de to øvrige brasilianske Gabriel’er i Arsenal, er der ikke fundet plads til Arsenal-forsvareren Gabriel Magalhães i den brasilianske trup.

Den 24-årige forsvarsspiller har været stærkt medvirkende til The Gunners’ flotte sæsonstart, hvor han har spillet fuld tid i samtlige Premier League-kampe.

Gabriel Magalhães har tidligere været udtaget til Tites landshold, men han har stadig til gode at få sin officielle debut.

Philippe Coutinho (Aston Villa)

Foto: Luisa Gonzalez/Reuters/Ritzau Scanpix

Aston Villas Philippe Coutinho er målt på landskampe og landsholdsmål det mest prominente navn, der er blevet udeladt fra truppen.

69 kampe og 21 mål er det således blevet til for den 30-årige tekniker, der mere eller mindre spillede fuld til ved det seneste VM, hvor Belgien blev endestationen for Brasilien i kvartfinalen.

I VM-kvalifikationen spillede Coutinho de første to og de sidste fire kampe, mens han i de 11 mellemliggende enten var helt ude af truppen eller sad på bænken.

I mellemtiden sad han ude under hele Copa America, da Brasilien gik helt til finalen på hjemmebane, hvor de dog måtte se sig slået af ærkerivalerne fra Argentina.

Emerson Royal (Tottenham)

Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

Tottenhams Emerson Royal har tidligere i år været udtaget til det brasilianske landshold, men også den 23-årige højreback måtte denne gang se sig forbigået.

Det er i sig selv ikke nogen sensation, men når man som 23-årige må se sig overhalet af en 39-årige Dani Alves, som til dagligt slår sine folder i mexicansk fodbold, så ser ens landsholdsfremtid formentlig ikke decideret lys ud.

På højreback har Tite desuden udtaget Juventus’ 31-årige Danilo, som ventes at være førstevalg på positionen.

Gabriel Barbosa

Foto: Rodrigo Buendia/AFP/Ritzau Scanpix

Det brasilianske landshold er for længst over den tid, hvor det mestendels bestod af spillere fra den hjemlige liga, der med europæiske øjne var både eksotiske men også ukendte.

Landstræner Tite har til VM blot udtaget tre spillere fra den brasilianske liga i form af Palmeiras-målmanden Weverton samt de to Flamengo-spillere Éverton Ribeiro og Pedro, og det er særligt sidstnævnte, der er interessant.

25-årige Pedro er nemlig valgt på bekostning af den ét år ældre holdkammerat Gabriel Barbosa, der dog har markant mere erfaring. Således kan Barbosa nemlig prale af fem landsholdsmål i 18 kampe, mens Pedro har scoret en enkelt gang i to kampe.

Begge har desuden en mislykket fortid i italiensk fodbold, hvor Pedro havde et lidet succesfuldt ophold i Fiorentina i sæsonen 19-20, hvor det blot blev til fire korte indhop, inden turen gik hjem til Brasilien. Gabriel Barbosa blev i 2016 hentet til Inter med både store forventninger og et stort prisskilt, men efter 10 kampe og et lejeophold i Benfica gik turen i 2018 tilbage til Brasilien.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer