VM 2022

2 min læsning‘Wales’ til VM – måske sidste gang nogensinde

Wales kvalificerede sig til den forestående VM-slutrunde i Qatar ved at besejre Østrig og Ukraine i playoffen, og dermed er der comeback til nationen i VM-sammenhæng, men det kan være sidste gang.

2 min læsning
Wales kan deltage ved VM for sidste gang nogensinde under det navn.
Foto: Rebecca Naden/Reuters/Ritzau Scanpix

Når Gareth Bale om præcis tre uger fører sine holdkammerater ind på Ahmad bin Ali Stadium i Al Rayyan, bliver det til et længeventet comeback.

Det waliske landshold åbner sin VM-slutrunde med kampen den 21. november mod USA, og det bliver walisernes første VM-kamp siden den 19. juni 1958, hvor de røg ud af VM i Sverige med et kvartfinalenederlag til de senere verdensmestre fra Brasilien.

23.532 dage eller 64 år, fem måneder og tre dage vil der således være gået, når den britiske nation gør comeback, men det kan meget vel også blive sidste gang, ‘Wales’ kommer til at deltage ved et VM.

Ifølge Daily Mail er Wales nemlig igang med officielt at ændre sit navn, så de til fremadrettede turneringer vil komme til at gå under navnet Cymru – det walisiske navn for Wales.

VM 2022 i Qatar: Wales’ trup

-Holdet burde altid blive kaldet Cymru, det er det, vi kalder det her. Vores syn på det lige nu er, at herhjemme bliver vi helt klart kaldet Cymru. Det kalder vi alle vores landshold, fortæller formand for det walisiske fodboldforbund, Noel Mooney.

-Hvis du ser på vores hjemmeside; hvordan vi taler om os selv, så er vi helt klart Cymru. Internationalt føler vi, at der stadig er en smule arbejde foran os, så vi tager til det her VM som Wales, lyder det videre.

Wales må undvære dele af sin stab – nægter at rejse til Qatar

Et navneskifte er ikke helt uden præcedens i international fodbold. Således går det tyrkiske landshold nu under internationalt under det tyrkiske navn Turkiye, efter regeringen i Ankara bad om at blive kendt under sit tyrkiske navn i stedet for det anglificerede Turkey.

Noel Mooney bekræfter, at fodboldforbundet allerede har afholdt uformelle samtaler med UEFA om navneskiftet.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer