Europæisk Fodbold

Wales må undvære dele af sin stab – nægter at rejse til Qatar

Der er stor debat forud for VM i Qatar i november og december. Flere medlemmer af staben på det walisiske landshold rejser nu ikke med til Qatar.

FIFA's præsident, Gianni Infantino, afviser rygterne om at ændre på længden af spilletiden ved VM i Qatar 2022
Foto: REUTERS/Carl Recine.

Flere fans og organisationer opfordrer til boykot af VM i Qatar, og nu har en af de deltagende nationer også modtaget afbud fra sin stab.

I sidste uge kvalificerede Wales sig ellerstil VM efter en 1-0 sejr over Ukraine, men det walisiske landshold må vinke farvel og på gensyn til flere medlemmer af den sportslige stab, når de stiger ombord i flyveren til ørkenstaten forud for VM.

Det skyldes Qatars holdning til homoseksuelles rettigheder, hvor homoseksualitet er gjort ulovligt i Qatar.

Chef for det walisiske fodboldforbund, Noel Mooney, siger til BBC, at holdet ville bruge begivenheden som en “platform” til at diskutere menneskerettigheder i Qatar, og han opfordrer også FIFA og UEFA om at “tænke grundigt over deres samvittighed”, når de vælger værtsnationer.

Ukrainsk selvmål sendte Wales til VM

– Langt de fleste personer vil også forstå vores holdning om, at det er en platform vi kan bruge til at forsøge at forbedre livet der og have en god dialog om spørgsmål som menneskerettigheder… og migrantarbejdere. Så vi ser frem til at spille en fuld rolle i det og få klarhed, siger han til engelske BBC.

Det er første gang siden 1958, at Wales har kvalificeret sig til verdensmesterskaberne i fodbold.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P